середа, 22 травня 2024 04:14

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни знову почали викрадати українців на окупованих територіях Запоріжжя

Росіяни знову почали викрадати українців на окупованих територіях Запоріжжя
Російські окупанти викрадають цивільних українців. Фото: 1news.zp.ua

В Запорізькій області російські загарбники поновили практику масових викрадань людей, які проживають на тимчасово окупованих територіях.

Це одна найбільш пріоритетних проблем в регіоні, заявив начальник Запорізької обласної військової адміністрації Іван Федоров в ефірі телеканалу "Ми - Україна".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Мелітополі окупанти щодня викрадають людей - мер Федоров

"Ми бачимо, що останніми днями дуже загострилася ситуація, коли ворог почав знову масово забирати наших людей в полон. Я можу сказати, що це зараз проблема точно найпріоритетніша", - розповів чиновник.

За словами Федорова, за останні два тижні окупанти стали масово обходити квартири місцевих мешканців.

Крім того, керівник ОВА висловився про гуманітарну кризу на окупованій частині Запорізької області - мешканці на захоплених військами РФ районах Запорізької області не мають можливості купити продукти.

Після повномасштабного вторгнення в Україну російські загарбники активно застосовували практику захоплення цивільного населення в полон, відправку до різних "фільтраційних таборів", катівень тощо. Таке відбувалося, зокрема, і на території Запорізької області.

У перші місяці війни Росія депортувала з тимчасово захоплених територій України понад 1 млн 600 тис. українців.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни знову почали викрадати українців на окупованих територіях Запоріжжя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі