вівторок, 21 травня 2024 10:45

Спецтема: Війна Росії проти України

Зрадниця хотіла зірвати поставки важкої техніки ЗСУ на південний фронт
4

СБУ затримала інформаторку ФСБ
Фото: СБУ
СБУ затримала інформаторку ФСБ
СБУ затримала інформаторку ФСБ
СБУ затримала інформаторку ФСБ

Служба безпеки затримала ще одну інформаторку ФСБ у Запоріжжі, яка хотіла зірвати поставки важкої техніки ЗСУ на південний фронт.

Зловмисниця відслідковувала інтенсивність руху та орієнтовну кількість військових ешелонів Сил оборони, що прямують у напрямку передової, повідомила 21 травня пресслужба СБУ.

"Особливу увагу фігурантка звертала на рухомі склади, які перевозять важке озброєння. Також серед її завдань було встановлення геолокацій ремонтних баз Сил оборони поблизу залізничних станцій. Розвіддані потрібні були окупантам для планування бойових операцій на передовій та підготовки повітряних ударів по об'єктах ЗСУ та Укрзалізниці. Для виконання ворожого завдання інформаторка пішки обходила місцевість біля залізничних шляхів, де спостерігала за трафіком та фіксувала координати можливих ремонтних баз ЗСУ", - сказано в повідомленні.

Також фігурантка втемну використовувала своїх знайомих, коли завуальовано випитувала у них інформацію про українські війська. Отримані розвіддані вона відображала у вигляді позначок на картах Google з детальним описом потрібних об'єктів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зрадник готував прорив ворога на одній з найгарячіших ділянок фронту

СБУ викрила зловмисницю ще на початковому етапі її злочинної діяльності. Українська спецслужба провела комплексні заходи для убезпечення позицій ЗСУ та затримала зловмисницю у власному помешканні.

Окупанти залучили жінку до співпраці у дистанційному режимі. У поле зору ФСБ вона потрапила через свою антиукраїнську активність у соцмережах. Подальша комунікація з нею відбувалася через анонімний чат у популярному месенджері.

Затриманій уже повідомили про підозру. Зараз зловмисниця перебуває під вартою. Їй загрожує до 8 років тюрми.

На Дніпропетровщині затримали посадовця Укрзалізниці, який шпигував за військовими ешелонами ЗСУ. Контррозвідка Служби безпеки провела спецоперацію у Дніпрі, в результаті якої затримала ще одного агента ФСБ. Ним виявився посадовець однієї із вузлових станцій Укрзалізниці.

Зараз ви читаєте новину «Зрадниця хотіла зірвати поставки важкої техніки ЗСУ на південний фронт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі