понеділок, 03 червня 2024 10:25

Спецтема: Війна Росії проти України

Зрадник шпигував за підрозділами ЗСУ у Харкові
7

СБУ затримала ще одного інформатора РФ
Фото: СБУ
СБУ затримала ще одного інформатора РФ
СБУ затримала ще одного інформатора РФ
СБУ затримала ще одного інформатора РФ
СБУ затримала ще одного інформатора РФ

Служба безпеки затримала інформатора РФ, який шпигував за підрозділами ЗСУ у Харкові.

Зловмисником виявився колишній співробітник місцевого підрозділу розформованих внутрішніх військ, повідомила 3 червня пресслужба СБУ.

"У квітні цього року окупанти дистанційно залучили його до співпраці як ідеологічного прихильника рашизму. За вказівками представника спецслужб РФ, експосадовець намагався встановити пункти дислокації та маршрути руху мобільних вогневих груп ППО, які обороняють Харків. Також в зоні його особливої уваги були місця можливого базування спецпідрозділу "Кракен" Головного управління розвідки Міністерства оборони України", - звітує відомство.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зрадниця шпигувала за Силами оборони

Щоб виявити цілі, зловмисник регулярно обходив місто, де під виглядом прогулянок приховано спостерігав за локаціями Сил оборони. Ворожий інформатор використовував спеціально придбаний монокуляр із високою кратністю наближення та мінівідеокамеру. Вдома він переносив отримані відомості на гугл-карти та відбирав відеофайли для звіту окупантам.

"Розвідінформація потрібна була рашистам для підготовки нових серій ракетно-бомбових ударів по Харкову. Фігурант потрапив у поле зору російської розвідки через власні антиукраїнські коментарі, які залишав у прокремлівських телеграм-каналах. Співробітники СБУ затримали інформатора у його власному помешканні. Крім того, спецслужба провела додаткові заходи, щоб убезпечити пункти базування українських військ", - сказано в повідомленні.

Під час обшуку в помешканні затриманого вилучено мобільний телефон, відеокамеру, монокуляр та флеш-носії інформації з доказами його злочинної діяльності.

Фігуранту повідомили про підозру. Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує до 8 років позбавлення волі.

На Дніпропетровщині затримали посадовця Укрзалізниці, який шпигував за військовими ешелонами ЗСУ. Контррозвідка Служби безпеки провела спецоперацію у Дніпрі, в результаті якої затримала ще одного агента ФСБ. Ним виявився посадовець однієї із вузлових станцій Укрзалізниці.

Зараз ви читаєте новину «Зрадник шпигував за підрозділами ЗСУ у Харкові». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі