пʼятниця, 22 квітня 2022 06:19

Спецтема: Війна Росії проти України

У Мелітополі окупанти щодня викрадають людей - мер Федоров

У Мелітополі окупанти щодня викрадають людей - мер Федоров
Російські загарбники не припиняють викрадати цивільних українців. Фото: facebook.com/denisovaombudsman

Російські окупанти продовжують викрадати жителів Мелітополя в Запорізькій області.

Голова райради Сергій Прима понад місяць перебуває в полоні загарбників, розповів мер Мелітополя Іван Федоров в ефірі телемарафону "Єдині новини", передає Gazeta.ua.

За словами Федорова, повідомлення про викрадення жителів Мелітополя окупантами надходять щодня.

"Є деякі люди, які перебувають у них (росіян. - Gazeta.ua) в полоні понад місяць. Наприклад, голова районної ради Прима Сергій Миколайович. І безліч бізнесменів та активістів. Вони кожного дня фактично викрадають когось нового", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Херсоні розстріляли проросійського блогера: що відомо

Додав, що також щодня отримує повідомлення в соцмережах від родичів викрадених людей. Вони пишуть, що окупанти утримують їхніх рідних безпричинно. Окрім цього, загарбники нерідко катують своїх полонених.

"У нас був приклад, коли вони після двох тижнів окупації відпустили підприємця. Він не міг ні ходити, ні лежати. Одразу ми його госпіталізували", - зазначив Федоров.

Терористи захоплюють у полон мелітопольців, аби залякати їх та познущатися, додав мер.

Російські окупанти примусили головного редактора сайту "Нова Каховка Сіті" Олександра Гунька взяти участь у постановковому відеосюжеті для російських пропагандистських ЗМІ.

Окупанти затримали Гунька 3 квітня. Перед тим провели обшук, вилучили ноутбук і телефон. За три дні його відпустили на волю.

Зараз ви читаєте новину «У Мелітополі окупанти щодня викрадають людей - мер Федоров». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі