вівторок, 12 липня 2022 16:14

Окупанти поширюють фейки про обстріл Енергодара ЗСУ

Окупанти поширюють фейки про обстріл Енергодара ЗСУ
У Енергодарі продовжуються провокації. Фото – Вікіпедія

Російські окупанти продовжують провокації в Енергодарі.

Російські ЗМІ поширюють фейк про те, що житлові квартали міста обстрілюють Збройні сили України. Про це повідомив міський голова Енергодара Дмитро Орлов.

"В Енергодарі дійсно сьогодні знову чути постріли та вибухи. Лунають вони з промислової зони міста. Але ЗСУ не мають до них жодного відношення", – написав він.

І додав, що мета таких провокацій – посіяти паніку серед місцевого населення. Так російські військові хочуть спровокувати людей масово виїжджати з міста.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Енергодарі окупанти з 1 вересня хочуть перевести школи на російську програму – мер

Це дозволить затримувати авто в районі Василівки та створити там масове скупчення людей, яких використають як "живий щит". Так можуть зробити перед контрнаступом ЗСУ, щоб заблокувати просування та інтенсивність атаки українських військових.

Орлов просить всіх мешканців Енергодара утриматися від пересування вулицями міста і не підходити до вікон. Також закликає місцевих не піднімати незнайомі предмети чи пакунки. Російські загарбники можуть продовжувати провокації у різних формах.

У ніч на 12 липня українські захисники двічі атакували приміщення Служби безпеки України в тимчасово окупованому Енергодарі Запорізької області. Цю будівлю раніше зайняли російські загарбники.

Жителів тимчасово окупованих районів Херсонської та Запорізької областей закликали якнайшвидше евакуюватися всіма доступними способами. Навіть через окупований Крим. Це необхідно, щоб ЗСУ під час наступу не наражали на небезпеку цивільне населення, заявила міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти поширюють фейки про обстріл Енергодара ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі