середа, 06 липня 2022 10:17

Спецтема: Війна Росії проти України

В Енергодарі окупанти з 1 вересня хочуть перевести школи на російську програму – мер

В Енергодарі окупанти з 1 вересня хочуть перевести школи на російську програму – мер
В Енергодарі окупанти хочуть перевести школи на російську програму. Фото: t.me/orlovdmytroEn

У тимчасово захопленому Енергодарі Запорізької області окупаційна влада хоче почати навчальний рік з 1 вересня за російською програмою.

Водночас, їм критично не вистачає кадрів. Про це заявив міський голова Дмитро Орлов у Telegram.

За його словами, загарбники вже неодноразово оголошували набір вчителів серед місцевих освітян. Втім, бажаючих співпрацювати з ними не знайшлося.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти на Херсонщині тиснуть на медиків: змушують стати на бік Росії

Через це ворог планує завозити в Енергодар вчителів з Росії та тимчасово окупованого Криму. Однак український мер порадив їм не поспішати, адже доведеться швидко повертатися додому.

"Є велика і дуже очікувана вірогідність, що новий навчальний рік Енергодар розпочне під українськими прапорами, у звільненому від окупантів місті", – наголосив Орлов.

Окупанти примушують українців на тимчасово захоплених територіях віддавати дітей у школи з російською програмою навчання. У разі відмови погрожують позбавляти батьківських прав.

Зокрема, це відбувається у Пологівському районі та у Мелітополі Запорізької області.

Дитячий омбудсмен України Дар'я Герасимчук також підтвердила інформацію про погрози окупантів відбирати дітей у батьків. Порадила всім батькам та іншим родичам за можливості вивозити з окупованих територій дітей.

Зараз ви читаєте новину «В Енергодарі окупанти з 1 вересня хочуть перевести школи на російську програму – мер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі