вівторок, 05 липня 2022 13:49

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти на Запоріжжі погрожують відправкою дітей до інтернатів

Окупанти на Запоріжжі погрожують відправкою дітей до інтернатів
На Запоріжжі окупанти погрожують вилучати дітей із сімей і віддавати їх до інтернатів. Фото: t.me/DIUkraine

Окупанти примушують українців на тимчасово захоплених територіях віддавати дітей у школи з російською навчальною програмою.

У разі відмови погрожують позбавляти батьківських прав, повідомило 5 липня Головне управління розвідки.

"У Пологівському районі Запорізької області окупаційна влада примушує громадян України відправляти своїх дітей до шкіл та дитячих садочків, які працюють за російською навчальною програмою. У них викладають вчителі та вихователі, які приїхали з Російської Федерації", – йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти на Херсонщині тиснуть на медиків: змушують стати на бік Росії

У випадку незгоди батьків ворожа "адміністрація" погрожує вилучати дітей із сімей та оформлювати їх до інтернатів. Самих батьків обіцяють карати адміністративними заходами – чоловіків направляти до так званої армії невизнаної ДНР, а жінок на комунальні роботи, пов'язані з прибиранням міста.

У тимчасово окупованому Мелітополі Запорізької області російські загарбники також погрожують відбирати в батьків дітей, які не ходитимуть до школи.

На вечір 28 червня понад 360 жителів Запорізької області перебувають у полоні в російських окупантів. Приблизно 150 із них – у заручниках.

Запорізька область частково перебуває під російською окупацією. На 5 червня регіон було захоплено майже на 60%.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти на Запоріжжі погрожують відправкою дітей до інтернатів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі