неділя, 20 листопада 2022 05:28

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти намагаються закріпитися на решті окупованих територій – ISW

Окупанти намагаються закріпитися на решті окупованих територій – ISW
Росіяни закріплюються на сході. Фото: РБК

Російські загарбники намагаються посилити позиції на окупованих територіях України.

Окупанти закріплюються в окупованих Луганській, Донецькій та східній частині Запорізької областей за рахунок особового складу, відведеного з Херсонської області, та мобілізованих військовослужбовців, повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Експерти з посиланням на Генштаб України повідомляють про збільшення кількості російських військовослужбовців у Луганську і зазначають, що російські війська розміщуються у покинутих будинках у Красному та Сімейкиному приблизно за 30 км на південний схід від Луганська.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На півдні евакуюють людей: що відомо

РФ також залучить додаткові сили в найближчі тижні, враховуючи, що мобілізовані підрозділи російської 2-ї мотострілецької дивізії 1-ї танкової армії завершили навчання в Брестській області Білорусі, припускають аналітики.

Російські війська, ймовірно, продовжать використовувати мобілізованих і передислокованих військовослужбовців для відновлення наступальних дій у Донецькій області та утримання оборонних позицій в Луганській області.

Окупанти збільшили інтенсивність атак на Донецькому напрямку.

Відступ з Херсона дав РФ можливість перекинути 20 тисяч військових, щоб посилити свої угруповання на інших напрямках фронту. Частину з них відправили на схід Донецької області, повідомляє The Wall Street Journal.

Україна готується до нового наступу саме там, оскільки війська, виведені з Херсона, приєднаються до нещодавно мобілізованих росіян.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти намагаються закріпитися на решті окупованих територій – ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі