неділя, 20 листопада 2022 02:22

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни вдвічі посилили атаки на сході України – WSJ

Росіяни вдвічі посилили атаки на сході України – WSJ
Окупанти атакують Донбас. Фото: Кореспондент

Російські окупанти збільшили інтенсивність атак на Донецькому напрямку.

Відступ з Херсона дав РФ можливість перекинути 20 тисяч військових, щоб посилити свої угруповання на інших напрямках фронту. Частину з них відправили на схід Донецької області, повідомляє The Wall Street Journal.

Україна готується до нового наступу саме там, оскільки війська, виведені з Херсона, приєднаються до нещодавно мобілізованих росіян.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кадиров поступово бере під контроль окупований Донбас – ЦНС

Військові аналітики вважають, що командувач так званої "спецоперацією" в Україні генерал Сергій Суровікін перебуватиме під тиском. Від нього вимагатимуть результатів на Донбасі, а також створення нових оборонних позиції на східному березі Дніпра.

Журналісти видання додали, що після відступу з північних регіонів України навесні 2022 року росіяни заявляли про намір захопити Донбас. Влітку їм вдалося встановити контроль над майже всією Луганською областю. Однак постачання в Україну далекобійної високоточної артилерії зі США допомогло українським військам загальмувати наступ росіян на Донбасі.

Росія продовжує нарощування військового контингенту в Маріуполі та Маріупольському районі.

Щодня щонайменше 30 вантажівок з поки живою силою транзитом через місто рухається на Донецький напрямок. Здебільшого, це "новомобілізовані" росіяни, повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко.

Прибувають разом з військовою технікою, яку розміщують в місцях дислокації.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни вдвічі посилили атаки на сході України – WSJ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі