вівторок, 22 березня 2022 22:16

Обстріл мирних у Сіверськодонецьку - голова Луганської ОВА назвав кількість постраждалих

Обстріл мирних у Сіверськодонецьку - голова Луганської ОВА назвав кількість постраждалих
Росіяни намагаються зробити два прориви: між Кремінною і Рубіжним та в Попасній, повідомляє голова Луганської ОВА Сергій Гайдай. Фото: скріншот з відео

Ситуація на Луганщині залишається складною. Російські окупанти обстрілюють усю територію області, яку контролюють українські захисники.

Зараз ворог зосередився на Рубіжному, Сіверськодонецьку і Попасній. Росіяни намагаються зробити два прориви: між Кремінною і Рубіжним та в Попасній, повідомляє голова Луганської ОВА Сергій Гайдай в ефірі національного телемарафону.

"Сьогодні (окупанти. - Gazeta.ua) обстріляли нафтопереробний завод у Лисичанську. Зараз працівники ДСНС намагаються загасити полум'я", - сказав він.

У Сіверськодонецьку снаряд влучив у чергу людей біля продуктового магазину.

"Від розриву снаряду - одна людина загинула, 10 - поранені", - зауважив Гайдай.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти хочуть захопити п'ять міст Донбасу – Генштаб

Російські окупанти не можуть просунутися далі, однак командуванню брешуть, що "вже все взяли і вийшли на кордони Луганщини". Через це ворог цілеспрямовано бомбить мирне населення, запевнив очільник області.

"Так, ідуть постійні бої та обстріли в Рубіжному, але місто досі не під ворогом. Хочу сказати, що тут взагалі цинізм втричі більший, бо "лднрвці" - це люди, які народилися на Луганщині і чітко розуміють, куди вони гатять", - наголосив Гайдай.

Критична інфраструктура Луганщини майже повністю зруйнована. Тому є проблеми з евакуацією мирного населення та гуманітарною допомогою.

"Нашим майстрам вдається налагодити електрику чи газопостачання. Гуманітарні вантажі доставляються більш-менш нормально в Сіверськодонецьк, Лисичанськ. У Рубіжне - велика проблема, бо неможливо проїхати через обстріли. У Попасній - так само. Евакуація проводиться щодня: від 300 до 500 людей в середньому виїжджає", - повідомив глава ОВА.

Станом на 12:00 22 березня серед мирного населення Донеччини є загиблі та поранені, зокрема діти. Російські загарбники обстріляли майже 50 цивільних об'єктів упродовж минулої доби.

За добу обстрілів росіян зазнали 11 населених пунктів. Внаслідок ударів пошкоджено щонайменше 43 цивільних об'єкти, серед яких житлові будинки, школа, дитячий садок, церква. Є загиблі й поранені мирні жителі, зокрема діти.

Зараз ви читаєте новину «Обстріл мирних у Сіверськодонецьку - голова Луганської ОВА назвав кількість постраждалих». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі