середа, 06 липня 2022 22:17

Спецтема: Війна Росії проти України

Це важливий успіх, але ситуація скоро зміниться – західна розвідка про захоплення Лисичанська

Це важливий успіх, але ситуація скоро зміниться – західна розвідка про захоплення Лисичанська
Ситуація після захоплення Лисичанська може скоро змінитися – розвідка. Фото: Фокус

Захоплення Лисичанська стало "реальним просуванням" російських військ на Донбасі.

Проте це не означає, що вони матимуть потенціал розвинути наступ далі, інформує західна розвідка, пише The Independent.

Останні тактичні успіхи РФ на Донбасі не вплинуть на позицію Заходу щодо підтримки України. Москва навряд чи зможе продовжити наступ у Донецькій області.

На думку неназваного західного чиновника, захоплення Лисичанська справило позитивний вплив на мораль російських військ і стало свідченням їхньої "кращої взаємодії".

Він звертає увагу на нещодавнє призначення генерала Сергія Суровікіна командувачем південної групи російських військ в Україні, яка відповідає за утримування окупованих територій Херсонської та Запорізької областей і наступ на Донбасі з півдня.

"Незрозуміло, чи саме його вплив призвів до нещодавніх успіхів у Лисичанську, але, очевидно, мала місце краща взаємодія між групами сил з російського боку, ніж те, що ми спостерігали на перших етапах війни", – додав чиновник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Це не про втрату Донбасу – Подоляк прокоментував відхід ЗСУ від Лисичанська

Видання вказує на роль далекобійних систем, які отримує Україна і які починають приносити їй "значну операційну перевагу". Це видно на прикладі евакуації РФ з острова Зміїний і зростанням нищівних ударів за лінією оборони Росії на Донбасі".

"Втрати, які Росія зазнає з кожним наступом, колосальні, є дуже серйозні питання щодо запасів російського озброєння і бойового духу. Досі украй незрозумілим є те, чи вийде РФ на межі Донецької області цього року", – додають чиновники.

У селах навколо Лисичанська точаться важкі бої. Деякі населені пункти вже по два рази переходили під той чи інший контроль.

3 липня стало відомо, що після важких боїв за Лисичанськ Сили оборони України були змушені відійти з займаних позицій і рубежів.

Бої за Лисичанськ почалися 26 лютого. Місто потерпало від нескінчених російських авіаударів, росіяни обстрілювали його касетними снарядами. Пошкоджена велика кількість будинків.

Зараз ви читаєте новину «Це важливий успіх, але ситуація скоро зміниться – західна розвідка про захоплення Лисичанська». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі