середа, 06 липня 2022 10:46

Спецтема: Війна Росії проти України

Це не про втрату Донбасу – Подоляк прокоментував відхід ЗСУ від Лисичанська

Це не про втрату Донбасу – Подоляк прокоментував відхід ЗСУ від Лисичанська
Радник керівника ОП Михайло Подоляк заявив, що відхід ЗСУ це питання правильного повернення Донбасу. Фото: president.gov.ua

Після запеклих боїв за місто українські бійці були змушені відійти від займаних позицій і рубежів. Однак відступ Сил оборони України від Лисичанська – це не про втрату Донбасу, а про його правильне повернення.

Про це заявив радник керівника Офіса президента Михайло Подоляк в інтерв'ю виданню Bild 5 липня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ стримують ворога на межі Луганської і Донецької областей – Гайдай

Зазначив, що зараз війна йде за принципом артилерійських дуелей. А російські окупанти мають перевагу в далекобійній артилерії. Подоляк наголосив, що 90% втрат – від стрільби далекобійною зброєю.

"Безумовно, якість управління військами і планування операцій в Україні є набагато вищою. І маючи відносний паритет, ми зможемо вибити росіян. Проблема Росії в тому, що вона воює кількістю, а не якістю. Ми хочемо воювати якістю. Ми мінімізуємо втрати, і питання тимчасового відступу від Лисичанська та Луганської області, це питання не втрати Донбасу, а питання правильного повернення Донбасу", – зазначив він.

3 липня стало відомо, що після важких боїв за Лисичанськ Сили оборони України були змушені відійти з займаних позицій і рубежів.

Бої за Лисичанськ почалися 26 лютого. Місто потерпало від нескінчених російських авіаударів, росіяни обстрілювали його касетними снарядами. Пошкоджена велика кількість будинків.

25 червня російські окупанти захопили Сіверськодонецьк, 90% міста зруйновано.

Під час захоплення Сіверськодонецька та Лисичанська в Луганській області, російські окупанти зазнали значних втрат в особовому складі й техніці. Тому наступального потенціалу це угруповання більше не має. Таку думку висловив військовий експерт Сергій Згурець.

Зараз ви читаєте новину «Це не про втрату Донбасу – Подоляк прокоментував відхід ЗСУ від Лисичанська». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі