субота, 25 червня 2022 19:13

Спецтема: Війна Росії проти України

Ворог повністю окупував Сіверськодонецьк – 90% міста зруйновані

Ворог повністю окупував Сіверськодонецьк – 90% міста зруйновані
90% міста зруйноване. Фото: t.me/luhanskaVTSA

Російські окупанти повністю захопили Сіверськодонецьк на Луганщині. Евакуація з міста цивільного населення неможлива.

Про це сказав мер Олександр Стрюк в ефірі телемарафону.

"Місто повністю під окупацією Російської Федерації. Вони намагаються там наводити свої порядки. Наскільки мені відомо, призначили якогось коменданта, який там збирає якийсь "актив", – розповів Стрюк.

Місто зруйноване, сказав мер.

Стрюк прокоментував ситуацію на заводі "Азот".

"Цивільні частково вже залишають територію "Азоту", виходять. Але вони в місті. З ними знімають пропагандистські ролики. Люди пережили майже три місяці життя в укриттях та підвалах", – розповів Стрюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ відбили наступ росіян у напрямку Мар'їнки

Після відведення підрозділів наших військ ворог закріплюється в обласному центрі Сіверськодонецьку та селах-сателітах Сиротиному, Вороновому і Борівському, повідомив голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

Виїхати з міста зараз можна лише через тимчасово окуповані території.

"Рашисти встановлюють у місті свої порядки, призначили "коменданта", знімають пропагандистські сюжети з людьми, які виходять з укриттів "Азоту", – пише Гайдай.

Місто зруйноване на 90%, повідомив.

"Ми повернемо своє місто! Це не надовго. Сіверськодонецьк - це Україна!" - написав голова адміністрації.

Збройні сили України вийшли з Сіверськодонецька. Вихід українських військ із міста 24 червня підтвердив Гайдай. Запеклі бої за місто тривали понад місяць.

Ситуація у Сіверськодонецьку зараз нагадує ситуацію в Рубіжному, яке фактично було стерте з лиця землі російськими бомбами й снарядами. Утримувати фактично знищене місто немає сенсу, пояснили в Нацгвардії.

Зараз ви читаєте новину «Ворог повністю окупував Сіверськодонецьк – 90% міста зруйновані». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі