пʼятниця, 29 березня 2019 13:40

Висловити думку про суд можна буде в анонімній анкеті

Висловити думку про суд можна буде в анонімній анкеті
На Полтавщині досліджуватимуть прозорість та доступність судів. Фото: depositphotos

Про прозорість і доступність судів Полтавщини розкажуть їхні відвідувачі. Наша область долучилася до проекту Моніторингу прозорості та доступності судів через оцінку відвідувачами суду.

Про це повідомила прес-служба Апеляційного суду Полтавської області.

Проект реалізують у Полтавській, Харківській та Чернівецькій областях.

Його координує директор регіонального центру безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області Олександр Черчатий.

Опитування проведуть за методологією системи оцінювання роботи суду (СОРС) з використанням інформаційних карток громадянського звітування. Так планують виявити ключові проблеми роботи судів. Також підготують рекомендації, як покращити надання послуг судами.

27 березня в приміщенні Полтавського апеляційного суду обговорили зміст анкети опитування відвідувачів (картки громадянського звітування). Разом з координатором проекту участь у розмові взяли судді та працівники апарату установи. Надали пропозиції щодо вдосконалення змісту анкети.

Наступний етап проекту – навчання супервайзерів у форматі тренінгу. Його учасники ознайомляться з метою дослідження, власною роллю як супервайзера, детально проаналізують функціональні обов'язки та контроль якості проведення опитування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Можна стати спостерігачем на виборах або повідомити про порушення онлайн

"Подібні проекти проводяться не вперше. Кілька років тому ми вже анкетували відвідувачів. Підсумки уважно вивчили та внесли деякі зміни в роботу суду. Наприклад, з того, що можна було зробити одразу: встановили кулери з питною водою та збільшили кількість лавок у коридорах суду. На першому поверсі облаштували вай-фай зону", - розповіла прес-секретар Полтавського апеляційного суду Олена Швидка.

Цього року в методологію моніторингу та зміст анкет внесуть деякі зміни. Висловити свою думку зможе кожен відвідувач суду. За бажання, можна заповнити анонімну анкету. Опитування триватиме 4 місяці і розпочнеться в червні.

Зараз ви читаєте новину «Висловити думку про суд можна буде в анонімній анкеті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають