пʼятниця, 19 липня 2019 16:10

Полтавським районом прокотиться патріотичний велопробіг

Полтавським районом прокотиться патріотичний велопробіг
Полтавський районом прокотиться патріотичний велопробіг. Фото: soroka.ternopil.ua

20 липня з Полтави стартує патріотичний велпробіг "Вшануємо українських козаків". Здебільшого пройде дорогами Полтавського району.

Подробиці "Газеті" розповіли в громадській організації "ВелоПолтава".

"Тривалість велопробігу 3 години. Його протяжність - трохи більше 30 кілометрів", - сказав заступник голови організації Юрій Репало.

Стартують о 16-й від пам'ятника Івану Мазепі на Соборному Майдані в Полтаві. Наступний пункт - "Козацький хрест", меморіал Козацької слави на Панянському бульварі.

Далі колона рухатиметься вулицями Полтави повз площу Зигіна до каплиці на вул. Зіньківській, поряд із якою встановлений Пам'ятний знак козакам, що загинули за волю України на полі Полтавської битви 1709 року. Наступна зупинка - біля музею Полтавської битви.

"Прямуємо до дуба Мазепи. Ми посадили його цієї весни до 380-річчя Івана Мазепи, неподалік музею Полтавської битви", - пояснив Юрій.

Не оминувши увагою пам'ятник загиблим від рук росіян шведам на території заповідника "Поле Полтавської битви", велопробіг прямуватиме до Меморіалу козацької слави в селі Жуки. Там відбудеться зустріч з учасником Всеукраїнського козацького агітпробігу місцями руху полків гетьмана України Івана Мазепи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новосанжарська лялька поїде на всеукраїнський фестиваль

На братську могилу козаків - курган Меморіального комплексу козацької слави планують висипати землю, зібрану велоактивістами в місцях перебування козацьких військ. Її брали в Нових Санжарах, Кобеляках, селах Сокілка та Переволочна Кобеляцького району, селі Келеберда Кременчуцького району та у місці перепоховання козаків у Горішніх Плавнях.

Останній пункт патріотичного велопробігу - Пам'ятник шведам від співвітчизників. Після цього планують повернення до Полтави.

Відео про історію танкового захисту Полтави в часи Другої світової війни створили на одному з міських телеканалів.

Зараз ви читаєте новину «Полтавським районом прокотиться патріотичний велопробіг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають