середа, 28 серпня 2019 17:16

Гожули об'єднуються із Супрунівкою - є погодження

Гожули об'єднуються із Супрунівкою - є погодження
Дві сільради на межі Полтави - Супрунівська та Гожулівська - об'єднуються в сільську ОТГ. Фото: poltava.to

27 серпня Полтавська ОДА погодила документи на об'єднання двох сільських рад Полтавського району - Супрунівської та Гожулівської.

Про це "Газеті" розповів мешканець села Гожули, активіст децентралізації Артем Дугін.

Громада села Гожули розглядала декілька пропозицій про об'єднання від навколишніх сільрад. Із Тахтаулівською не захотіли об'єднуватися місцеві мешканці. Громада Чорноглазівки пропонувала об'єднання, але Гожули відмовилися, щоб Чорноглазівка була центром ОТГ. Запропонували зробити центром свою сільраду, але ідея з часом втратила актуальність.

Ініціатором нинішнього об'єднання є Супрунівська сільська рада. Пропозицію активно обговорювали на відкритих слуханнях, виносили на голосування на сесіях сільських рад. У підсумку - склали документи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Три сільради ніяк не можуть об'єднатися

"Подав документи на розгляд в облдержадміністрацію Супрунівський сільський голова Володимир Богатир як ініціатор об'єднання. Тепер, коли погодження є, залишилося ухвалити рішення на сесіях - і буде створена нова ОТГ", - пояснив Артем Дугін.

Сесії в Супрунівській і Гожулівській сільських радах відбудуться завтра, 29 серпня. Активіст вважає, що це суто процедурний момент, тому цього дня фактично буде створена Супрунівська об'єднана територіальна громада.

Із 20 серпня в Гожулах Полтавського району оголосили про збір підписів для отримання коштів з обласного бюджету.

Зараз ви читаєте новину «Гожули об'єднуються із Супрунівкою - є погодження». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають