вівторок, 16 квітня 2019 18:19

Дітей із Пальчиківки вчили стріляти з "калаша"
9

Пальчиківських школярів навчали військовим дисциплінам
Фото: Григорій Маляренко
Пальчиківських школярів навчали військовим дисциплінам
Пальчиківських школярів навчали військовим дисциплінам
Пальчиківських школярів навчали військовим дисциплінам
Пальчиківських школярів навчали військовим дисциплінам

У Вакуленцях на полігоні тривають стрілецькі дні для допризовників. 16 квітня практичні навчання пройшли юнаки та дівчата з Пальчиківки Полтавського району.

Про це "Газеті" розповів керівник військово-патріотичного гуртка "Патріот" при районному будинку дитячої та юнацької творчості Григорій Маляренко.

"Клуб займається військово-патріотичним вихованням учнівської молоді Полтавського району. Сьогодні я вивозив на стрільби 14 учнів Пальчиківського НВК, серед них дівчата та хлопці - вихованці нашого клубу", - розповів Григорій Маляренко.

Для молоді провели практичні заняття з військових дисциплін. Зокрема, домедична допомога, інженерна справа (вивчали будову гранат), взаємодія в групі та вогнева підготовка. Стріляли з автомата "АК-74" короткими чергами. Кожному виділили 11 патронів.

"Заняття провели в рамках шкільної програми. Мова про предмет "Захист Вітчизни", який викладають у 10-11 класах. Після теоретичних занять передбачені стрільби бойовими набоями. До навчання залучили курсантів Полтавського військового коледжу", - розповів заступник військового комісара Полтавської області з роботи з особовим складом та громадськістю Едуард Бородай.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Школярі змагалися в кульовій стрільбі

Всього участь у навчальних стрільбах візьмуть понад 2600 допризовників-старшокласників Полтавської області. Стрілецькі дні триватимуть до 19 квітня. Їх проведуть на трьох полігонах. Окрім Вакуленців Полтавського району, ще в Миргородському районі та в Охтирці Сумської області.

Понад 60 юнаків зі 16 шкіл Полтавського району вправлятимуться в стрільбі з автомата 19 квітня.

Полтавців весняного призову відправлять на службу в армію на два тижні пізніше плану. Таким чином юнакам дають можлвіть взяти участь у виборах президента України.

Зараз ви читаєте новину «Дітей із Пальчиківки вчили стріляти з "калаша"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають