понеділок, 08 квітня 2019 15:21

Призовників не відправлять в армію, доки не проголосують

Призовників не відправлять в армію, доки не проголосують
Весняний призов затримують у зв'язку з виборами. Фото: molbuk.ua

Полтавців весняного призову відправлять на службу в армію на два тижні пізніше плану.

Про це "Газеті" повідомили в Полтавському районному військкоматі.

Планували 8 квітня призовників зібрати на території Полтавського районного військкомату. Утім, відправку перенесли. Тепер на них чекають 22 квітня об 11-й, влаштують урочисті проводи.

"Це пов'язано з другим туром виборів президента України. Ми вирішили дати змогу юнакам проголосувати. Інакше через документальну тяганину це було б для них проблематично", - розповів заступник військового комісара Полтавського району, начальник відділення комплектування Сергій Лифар.

На весняний призов для Полтавського району встановили план 36 осіб. Призивають 17 осіб віком 18-27 років. Недобір у військкоматі пояснюють тим, що люди не живуть за місцем реєстрації. Дехто виїхав на заробітки за кордон, хтось змінив місце проживання та реєстрації і родичі їх не називають. Такі дії закон кваліфікує як ухиляння від військового обов'язку та передбачає покарання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Районна поліція розшукує студентів

Утім, зазначив Сергій Лифар, є хлопці, які залюбки йдуть в армію. Цього року мешканців Полтавського району направлять служити в прикордонні, десантно-штурмові, сухопутні війська та Національну гвардію.

2019-го найкращі випускники шкіл Карлівки, які успішно вступлять до вузів на певні напрямки навчання, можуть отримати стипендію міського голови.

Зараз ви читаєте новину «Призовників не відправлять в армію, доки не проголосують». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають