четвер, 14 липня 2011 19:59

Українець із середнім прибутком може придбати житло у Європі - експерт

Українець із середнім прибутком може придбати житло у Європі - експерт

Глобальна фінансово-економічна криза призвела до значного здешевлення житла у низці країн Європи.

Про це заявив експерт з питань нерухомості Артур Сомов у ефірі Першого ділового каналу.

"На сьогоднішній день ви можете купити будинок в Естонії за 5 тисяч євро або недобудований будинок у Болгарії у 20—25 кілометрах від моря за 5—6 тисяч євро. Думаю, навіть середній українець може собі це дозволити", — сказав він.

За його словами, серед українців можна виділити три групи покупців зарубіжного житла.

"Люди купують нерухомість, перше, як літній будинок або будинок для відпочинку. У цьому разі підходить Таїланд, Італія, південний берег Франції, Греція, Болгарія. Купують також в як другий будинок — ті, хто не затишно почувається через низку причин ділового чи політичного характеру. Як правило, в країнах Західної Європи. І третя група, найменша — інвестори, які купують закордонну нерухомість в надії заробити на ній", — зазначив Сомов.

"На сьогоднішній день найбільш широка група, як не парадоксально, — друга — ті, хто незатишно себе почувають в Україні", — додав експерт.

Він також зазначив, що українські власники великого та середнього бізнесу, купуючи нерухомість за кордоном, таким чином намагаються убезпечити себе від нестабільної ситуації на батьківщині.

"Власники середнього бізнесу купують нерухомість у Чехії, Греції, досить популярні Угорщина і Прибалтика. Люди заможніші шукають варіанти у Західній Європі ... Там ціни варіюються від країни до країни ... Болгарія — від 300 до 700 євро за квадратний метр, Чехія — 35—50 тисяч євро за однокімнатну квартиру, Німеччини — 850—1000 євро за квадратний метр, Іспанії — 980 євро за квадратний метр в туристичних місцях", — сказав Сомов.

Зараз ви читаєте новину «Українець із середнім прибутком може придбати житло у Європі - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі