середа, 29 червня 2011 07:15

Приміщення лікарень перепланують під житло

— До серпня має завершитися облаштування обласної дитячої лікарні, — розповідає 49-річний Олег Стадник, директор департаменту охорони здоров'я та соціальної політики міськвиконкому. — З міської дитячої туди перейдуть офтальмологічне, неврологічне, ЛОР-відділення й частково гастроентерологія. З першої міської — дитяча ортопедія й травматологія.

Що буде зі звільненими приміщеннями?

— Жодного не продамо, бо цього не дозволяє закон. У планах перепрофілювати чи здати в оренду. Мер Сергій Одарич дав вказівку розглянути можливість перепланування частини приміщень під житло медикам. Можливо, це буде стоматологічне відділення на вулиці Енгельса.

Не бракуватиме кадрів після переходу спеціалістів під опіку області?

— Дефіцит кадрів є і зараз. Не вистачає сімейних лікарів, лікарів-лаборантів, рентгенологів. Цього року в нас працюють 10 інтернів. За попередньою домовленістю вони мають залишитися у Черкасах. Тогоріч прийшли лише двоє молодих лікарів.

Після реорганізації міський бюджет матиме близько 10 відсотків. Цього року маємо недостатньо коштів для виплати зарплатні за півлистопада і грудень. От за рахунок цієї економії й плануємо вийти із ситуації. Крім того, здача в оренду деяких приміщень теж повинна принести гроші в бюджет.

Зараз ви читаєте новину «Приміщення лікарень перепланують під житло». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі