четвер, 25 січня 2024 13:35

Вибираємо стелаж: види, характеристики, використання

Автор: taburetka.ua
  Стелажі – це меблі, що складаються із вертикальних стійок і відкритих полиць
Стелажі – це меблі, що складаються із вертикальних стійок і відкритих полиць

Якщо ви затятий перфекціоніст і понад усе цінуєте порядок - купити стелаж стане гарним рішенням.

Стелажі – це меблі, що складаються із вертикальних стійок і відкритих полиць. Вони дозволяють розмістити багато речей в обмеженому просторі і надають легкий доступ до них. Сучасні технології та різноманіття матеріалів допомагають створювати стелажі різних форм, розмірів та дизайнів.

Сьогодні ви дізнаєтесь, як вибрати стелаж, враховуючи всі характеристики і потреби у використанні.

Почнемо із форми

Лінійна: лінійні стелажі є найбільш класичними і зручними для встановлення вздовж стіни. Вони підходять для зберігання книг, декоративних предметів, або речей, які використовуються щодня.

Кутова: кутові стелажі ефективно задіюють кут приміщення, що робить їх ідеальним варіантом для маленьких кімнат з нестандартною формою.

Автор: taburetka.ua
  Сучасні технології та різноманіття матеріалів допомагають створювати стелажі різних форм, розмірів та дизайнів
Сучасні технології та різноманіття матеріалів допомагають створювати стелажі різних форм, розмірів та дизайнів

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Меблі для домашнього кабінету

Спосіб встановлення

Підлогові стелажі можна встановити в будь-якому місці. Вони стабільні, міцні та дозволяють зберігати важкі предмети. Чудово виглядають в просторих кімнатах і організовують відмінний лад.

Настінні стелажі кріпляться до стіни; ефектно виглядають у великих кімнатах та створюють враження невагомості. Можуть встановлюватись на різній висоті, що дає можливість створити цікавий дизайн.

Вбудовані у нішу: якщо у вас є ніша в стіні, вбудований стелаж стане раціональним рішенням. Він органічно виглядає в інтер'єрі й оптимально використовує доступне місце.

З чого виготовлений

Метал - найміцніший матеріал для виготовлення меблів, саме тому металеві стелажі підходять для зберігання важких і габаритних предметів. Їх використовують в складських і офісних приміщеннях. Єдиним недоліком може стати не стійкість до вологи і виникнення корозії. Рекомендуємо завжди витирати стелаж насухо.

Дерево - теплий, приємний природний матеріал, що потішить тривалістю використання. Дерев'яні стелажі мають різні види обробки – від різьблення до лакованого чи фарбованого покриття.

МДФ - вологостійкий, щільний та екологічно чистий матеріал, тому стелажі з нього можна використовувати навіть у ванній кімнаті. Моделі з ламінованої плівкою більш стійкі до зносу.

ДСП - бюджетний аналог дерева. Стелаж з ДСП відмінно доповнить вітальню, спальню і дитячу кімнату.

Пластик - легкий матеріал, що не потребує особливого догляду. Пластикові стелажі дуже мобільні і часто використовуються на балконах або в технічних приміщеннях.

Автор: taburetka.ua
  Придбати стелаж із доставкою, встановленням та відмінним сервісом допоможе інтернет-магазин TABURETKA.UA
Придбати стелаж із доставкою, встановленням та відмінним сервісом допоможе інтернет-магазин TABURETKA.UA

Де поставити стелаж

Стелаж для кухні: підходить для зберігання посуду, продуктів, декорування простору. Займає мало місця і легко чиститься.

Стелаж у ванну: розташує рушники, косметику і доглядові засоби. Звертайте увагу на моделі з МДФ.

Стелаж на балкон: стане зручним місцем для речей, які рідко використовуються.

Стелаж-перегородка: розділить кімнату на функціональні зони.

Стелаж в дитячу: хороший варіант для укомплектування іграшок. Обирайте яскраві моделі, що даруватимуть гарний настрій малюку.

Придбати стелаж із доставкою, встановленням та відмінним сервісом допоможе інтернет-магазин TABURETKA.UA. Тут ви знайдете різноманітні моделі на будь-який смак і бюджет.

Автор: taburetka.ua
  Якщо ви затятий перфекціоніст і понад усе цінуєте порядок - купити стелаж стане гарним рішенням
Якщо ви затятий перфекціоніст і понад усе цінуєте порядок - купити стелаж стане гарним рішенням

Нічний відпочинок - найважливіший процес для відновлення нашого організму. Під час сну відбуваються численні процеси, які сприяють регенерації тканин, підтримці імунної системи та психофізіологічному відновленню. Якість сну впливає на наше фізичне і психічне здоров'я, продуктивність і настрій. Важливим чинником міцного сну є матрац, на якому ви спите.

Зараз ви читаєте новину «Вибираємо стелаж: види, характеристики, використання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі