вівторок, 24 січня 2017 14:06

Свято Водохреща з компанією "Здоров'я"

Харків'яни завжди із задоволенням слідують добрій традиції: на Хрещення освятити воду і скупатися в ополонці, щоб зміцнити здоров'я духовне і тілесне. І, звичайно, важлива атмосфера: коли свято добре організоване і проходить в оточенні однодумців, радість відчувається у багато разів сильніше. Розуміючи це, 19 січня благодійний фонд "Здоров'я" організував для віруючих благодійний святковий обід біля річки у Великій Данилівці.

 

Велике свято Хрещення Господнє починалося з урочистої служби в Свято-Покровському храмі м. Харкова, після чого відбулася хресна хода до річки під проводом протоієрея Андрія Кірьянчука, настоятеля храму. Отець Андрій освятив воду і звернувся до присутніх із проповіддю, в якій закликав кожного жити істиною божою та не порушувати закони людські. У своїй промові отець Андрій запросив прихожан на благодійний обід і зазначив, що дуже важливо ділитися з ближнім так, як заповідає Євангеліє: щедро розділяти трапезу, щоб свято не применшувалося.

Після купання прихожани із задоволенням зігрівалися ситним кулешем на тушкованому м'ясі, гарячим трав'яним чаєм і свіжими пирогами, які вже чекали їх на польовій кухні. Співробітники компанії "Здоров'я" гостинно пригощали всіх бажаючих. Усього в заході взяли участь понад 500 чоловік.

Безкоштовне пригощання в день Хрещення Господнього чекало і на прихожан храму Святих Дружин-Мироносиць: після святкової служби 19 січня для них також був накритий стіл, адже у водохресні морози особливо приємно зігрітися гарячим.

 

Для людей такий подарунок на Хрещення став приємним сюрпризом: багато хто з вдячністю відзначав, що сьогодні дуже небагато підприємств надають соціальну допомогу населенню. Але компанія "Здоров'я" прагне проявляти турботу про людей, не дивлячись на економічну кризу в країні. Причому, на постійній основі.

Такі благодійні акції найбільший фармацевтичний виробник здійснює вже кілька років. Біля православних храмів міста безкоштовні обіди проводять після недільних служб і у великі церковні свята.

Зараз ви читаєте новину «Свято Водохреща з компанією "Здоров'я"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі