Стратегічні запаси консервації, круп, солі, цукру є на кожній українській кухні. Мешканці Київської області постійно купують на Novus.Online з доставкою додому продукти та товари першої необхідності з розрахунку на тиждень, місяць чи сезон. Як оптимізувати закупівлі?
Довірте зберігання продуктів професіоналам
Покупці часто забувають, що багато товарів не розраховані на тривале зберігання, вимагають постійного контролю або недоступних у побуті умов:
● фрукти та овочі необхідно постійно сортувати, видаляти зіпсовані екземпляри;
● у різних типів продуктів відрізняється температурний режим та ступінь освітлення;
● товари поступово втрачають свої якості, смак чи стають непридатними до вживання.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як зберігати продукти, коли довго немає світла ‒ корисні поради
Рітейлери заздалегідь розраховують графік постачання, створюють у складах особливий температурний режим та мікроклімат, тому харчові продукти в магазині завжди свіжі та безпечні. Щоб не витрачати сімейний бюджет дарма, складіть короткий список товарів, зберігання яких варто залишити під контролем спеціалістів та купувати онлайн за необхідності.
Борошно, бобові, крупи
На кухні завжди підвищена вологість та постійні стрибки температури. Борошно миттєво вбирає вологу, втрачає свої стандартні властивості, клейковину та смак. При тривалому зберіганні зернові та бобові, що мають у складі певні жири, стають притулком для десятків видів личинок, молі, жучків, мошок. Купуйте рис, борошно, горох максимум на два місяці, потім зробіть нове замовлення.
Кава
Зерна без обсмажування зберігають до 1 року, обсмажені — до 30 місяців. Смак та аромат кави знижується після подрібнення та сублімації. Упаковку відкрили — якість кави визначається днями. Для маленької сім'ї замість великих пачок купуйте упаковки до 300 г.
Рослинна олія
Олії потрібні темрява та стабільна температура, інакше продукт починає окислюватись. Цей процес неминучий у відкритій пляшці — через 3-4 тижні олія гірчить. Якщо у вашому раціоні немає щоденних страв, які вимагають смаження, вигідно купувати пляшки з олією оливковою та соняшниковою до літра, горіховою, кунжутною, лляною — до 250 мл.
Горіхи
Тривале зберігання насичених жирами горіхів призводить до появи небезпечної плісняви. Рітейлери купують обмежені партії свіжого врожаю. Вибирайте невеликі вакуумні упаковки — такі ласощі смачні та безпечні.
Овочі, фрукти свіжі чи у маринаді закуповуйте із розрахунку на тиждень. Не витрачайте час на сортування, насолоджуйтесь свіжим.
Серед інших незручностей вимкнення електроенергії ще й може призвести до швидкого псування продуктів. Охолоджені або заморожені харчі можуть бути небезпечними для вживання, нагадують у Центрі громадського здоров'я.
Фахівці дають кілька порад, що допоможуть зберегти їжу безпечною до вживання, коли вимикають світло.
Насамперед потрібно подбати про безпечну температуру в холодильнику й морозильній камері.
Коментарі