неділя, 07 липня 2024 12:58

П'ять пристроїв, які варто купити, коли вимикають світло: безперебійник, повербанк та інші девайси

Важливим кроком у підготовці до планових відключень світла є купівля техніки, необхідної для енергопостачання та підвищення автономності ґаджетів. Добре, якщо є можливість купити генератор чи потужну портативну електростанцію. Ці агрегати закривають питання, пов'язані з освітленням, роботою обладнання, побутовими, кліматичними приладами. Однак без них можна обійтись. Доведеться обзавестися іншими корисними ґаджетами.

Джерело безперебійного живлення

Автор: MOYO
  Блок безперебійного живлення - незамінний девайс для ПК при відключенні світла
Блок безперебійного живлення - незамінний девайс для ПК при відключенні світла

В основному ДБЖ використовують для комп'ютерів. Оскільки ПК не можуть працювати без доступу до мережі жодної хвилини, користувачі часто втрачають інформацію, не встигаючи зберегти прогрес в іграх, програмах. Аварійне відключення для комп'ютера загрожує наслідками, тому блок безперебійного живлення - незамінна штука. Він дозволяє коректно завершити роботу без шкоди апаратного та програмного забезпечення.

Крім комп'ютерних безперебійників, існують інші різновиди:

  1. універсальні - для різних видів електроприладів;

  2. для відеоспостереження, телекомунікаційного та серверного обладнання;

  3. для циркуляційних насосів та енергозалежних опалювальних приладів;

  4. промислові.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пальник, запас їжі, спальник: як підготуватися до важкої осені та зими

Ліхтарик

Без потужного ліхтарика - нікуди. Коли немає світла, домашні справи ставлять на паузу. Найзручніші моделі - стаціонарні з фіксатором. Також попит мають налобні та ручні. Вони довго працюють від батарей або акумулятора, генерують яскраве світло. У них інтуїтивно зрозуміле управління, невелика вага та компактні габарити.

Замість основного освітлення можна використовувати гірлянди, діодні стрічки, туристичні лампи.

Повербанк

При недовгих відключеннях смартфонам, планшетам та іншим ґаджетам вистачає власних ресурсів. Якщо світла немає годинами, навіть автономні пристрої розряджаються. Запобігти їх повній розрядці та вимкненню допомагає портативний акумулятор. Він зберігає енергію та ділиться нею із сумісною технікою через провід або бездротовим способом.

При виборі повербанку варто враховувати ключові характеристики та особливості конструкції:

• Енергоємність. Чим вона вища, тим більше зарядок. 15000-20000 мАг - саме те.

• Кількість портів. Додаткові роз'єми дозволяють одночасно заряджати кілька гаджетів одночасно.

• Потужність вихідна. Для дрібних переносних аксесуарів - до 12 Вт, для смартфонів - 15-25, для ноутбуків - від 30.

• Функції. В арсеналі додаткових фішок наскрізна та прискорена зарядка, вбудовані сонячні панелі, ліхтарик, цифрова індикація.

Портативний вентилятор

Прилади зниження температури повітря в житлі без електрики тимчасово перетворюються на декор. Дідівські методи ефективні далеко не завжди. А ось компактні вентилятори акумуляторного типу непогано справляються з поставленим завданням. Звичайно, нагнати в квартиру масу холодного повітря у них не виходить, зате їхньої потужності вистачає одній людині, щоб швидко освіжитися.

Термос або бездротовий чайник

Окріп виручає, коли в будинку немає газової плити, а потрібно запарити перекус або приготувати чай. Тепло тримають термоси з товстою теплоізоляцією, а для кип'ятіння рідини знадобиться туристичний пальник. Але асортимент таких аксесуарів скромний, покупка влітає в копійчину.

З таким арсеналом обходитися без електрики простіше. Хоча пристрої з добірки не усувають дискомфорт, але зводять його до мінімуму.

Коли світло постійно відключають, однією з серйозних проблем є неможливість зарядити повністю телефон.

Оскільки майбутня осінь та зима також обіцяють бути важкими, Gazeta.ua розповіла, як зарядити телефон за відсутності електроенергії.

Зараз ви читаєте новину «П'ять пристроїв, які варто купити, коли вимикають світло: безперебійник, повербанк та інші девайси». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі