вівторок, 30 липня 2024 12:50

Навіщо потрібні засоби після засмаги і як вони працюють

Більшість з нас знає, як доглядати за шкірою під час перебування на пляжі, але як можна додатково захистити і живити її після того, як ми вийшли з-під сонця? З цим завданням чудово впораються засоби з позначкою "after sun".

Автор: з сайту Watsons
  Засоби з позначкою «after sun» додатково захищають та живлять шкіру після засмаги
Засоби з позначкою «after sun» додатково захищають та живлять шкіру після засмаги

Що таке косметика після засмаги

Продукція розроблена спеціально для зволоження шкіри після перебування на сонці. Засіб від засмаги наповнений заспокійливими інгредієнтами, відновлює шкіру, а також зменшує почервоніння чи запалення. Такі компоненти, як алое вера, творять чудеса, відновлюючи вологу, яка була втрачена через вплив сонячних ультрафіолетових променів. Крім того, цей заспокійливий інгредієнт допомагає стимулювати вироблення колагену - білка, який відповідає за еластичність шкіри.

Формули можуть містити багато інших поживних інгредієнтів:

• пантенол;

• ромашка;

• череда;

• масло ши;

• протеїни шовку;

• фруктові екстракти тощо.

Ці ретельно відібрані елементи допомагають кожному покриву залишатися шовковисто-гладким протягом дня і дарують приємну прохолоду при нанесенні на гарячу шкіру.

Чи лікує засіб "after sun" сонячні опіки

Профілактика завжди є найкращим методом, щоб уникнути опіків, тому рекомендують додатково використовувати сонцезахисний лосьйон і дотримуватися порад безпеки при перебуванні на сонці. На жаль, жоден продукт насправді не може "вилікувати" сонячні опіки, оскільки тіло має свій власний процес загоєння, який йому необхідно пройти. Однак засіб після засмаги допомагає відновити шкіру та мінімізувати біль та запалення, які ми часто пов'язуємо зі сонячними опіками.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як сонце впливає на родимки: чотири ознаки, коли треба засмагати з особливою обережністю

Якщо ви занадто довго перебували на сонці та спостерігаєте почервоніння на шкірі, є кілька кроків, які ви можете зробити, щоб полегшити будь-який дискомфорт:

• Пийте багато води, щоб допомогти відновити водний баланс вашого тіла та шкіри.

• Прийміть прохолодний душ, щоб зменшити жар і вивільнити запальні білки.

• Нанесіть засіб після засмаги так само, як і сонцезахисний крем, переконавшись, що вся шкіра, яка зазнала впливу сонця, покрита.

• Повторно наносьте спрей або лосьйон після засмаги, якщо відчуєте стягнутість або подразнення.

Автор: з сайту Watsons
  Засіб від засмаги наповнений заспокійливими інгредієнтами, відновлює шкіру, а також зменшує почервоніння чи запалення
Засіб від засмаги наповнений заспокійливими інгредієнтами, відновлює шкіру, а також зменшує почервоніння чи запалення

Коли і як часто слід наносити засіб після засмаги

Якщо ваша шкіра зазнала впливу сонця, косметику "after sun" можна наносити так часто, як це необхідно. Вкрай важливо стежити за тим, щоб пошкоджена або обпалена шкіра залишалася зволоженою та гідратованою, аби уникнути лущення. Однак після того, як шкіра загоїться, краще зменшити використання, наносячи засіб лише один раз на день.

Крім того, якщо вам вдалося отримати гарну і рівну засмагу, то використання засобу після засмаги може допомогти зберегти це сяйво трохи довше.

Після відпочинку на пляжі шкіра може сильно почервоніти або покритися пухирями.

Адже заробити сонячний опік просто - достатньо трохи більше дозволеного побути на пляжі та не використовувати сонцезахисні засоби.

Що робити, коли згорів на сонці, і як собі допомогти, розповіла Gazeta.ua.

Зараз ви читаєте новину «Навіщо потрібні засоби після засмаги і як вони працюють». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі