вівторок, 08 лютого 2022 13:52

Купити вживані шини | Переваги придбання б/у шин

Купити вживані шини | Переваги придбання б/у шин
Уживані шини - це дешево та екологічно

У нинішній економічній ситуації більшість водіїв розглядає можливість заощадити кожну копійку. Крім того, на ринку бу шини мають набагато нижчу ціну і добре збережений малюнок протектора. Дізнайтеся про переваги та недоліки використання вживаних шин, будь то зимові чи літні!

Які ризики несуть вживані шини?

Відповідно до чинних норм, зимові шини повинні мати мінімальну глибину протектора 4 мм, а літні шини 1,6 мм.

Пам'ятайте, що зимова гума з мінімальним протектором не впорається з зимовими умовами. Середня глибина нової шини становить 8 мм, модель може відрізнятися.

Що стосується літніх шин, то у них повинен бути протектор, який чудово відводить воду. Щоб це сталося, нам потрібен протектор глибиною не менше 3 мм і не повинен згинатися під натиском пальця. На відміну від зимових шин.

Кожен водій повинен враховувати всі аспекти, не тільки фінансові, але й безпеку. Пам'ятайте, що шини старіють, навіть якщо на них не їздять. Склад, з якого виготовлені шини, з роками втрачає якість, особливо при поганому зберіганні.

Найкраще місце для зберігання шин – це сухе та чисте приміщення, де температура становить від 5 до 30ºC, а гума не піддається впливу УФ-випромінювання. Крім того, шини не можна зберігати поблизу хімічних речовин або джерел тепла, а також пристроїв, що виробляють озон. Всі ці фактори руйнівно впливають на гумову суміш в шині.

Купівля б/у шин

Якщо ви вирішили придбати вживані шини, завжди необхідно, щоб їх перевірив кваліфікований, неупереджений шиномонтаж, який перевірить і оцінить їх справжній стан.

Ось кілька порад, яких слід дотримуватися водієві, якщо він купує б/у шини:

● шини завжди повинні мати однакові розміри і тип;
● не рекомендується купувати використані шини, якщо вони попередньо були в ремонті, мали проколи або інші пошкодження, нерівності або тріщини на протекторі шини;
● не рекомендується купувати шини, які мають термін виробництва старше 10 років, у кожного виробника встановлений "термін придатності" своїх шин, після якого шини перестають бути безпечними та надійними;
● нерегулярний знос часто є ознакою недостатнього обслуговування;
● водій повинен перевірити глибину протектора, наприклад, за допомогою манометра, і виміряти тиск у шинах.

Отож , які плюси б/у шин? Це дешево та екологічно. Найпоширенішою причиною, чому споживачі розглядають покупку вживаних шин, є, звичайно, вартість. Також перепродаж шин має екологічні переваги. Викидання мільйонів шин щороку спричиняє багато забруднення.

Зараз ви читаєте новину «Купити вживані шини | Переваги придбання б/у шин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі