четвер, 24 жовтня 2024 15:57

Арахамія та Кім пояснили, чому взяли на поруки Аллахвердієву

Арахамія та Кім пояснили, чому взяли на поруки Аллахвердієву
Поручителі зіслалися на презумпцію невинуватості. Фото: "Слуга народа"

Глава Миколаївської ОВА Віталій Кім пояснив, чому взяв на поруки підозрювану в незаконному збагаченні "слугу народу" Ірину Аллахвердієву (теперішнє прізвище Кормишкіну).

Є презумпція невинуватості, сказав він в ефірі телемарафону, передає Gazeta.ua.

"По-друге, я знаю її років 20, ще коли вона працювала в бізнесі страхування. Вона пішла отримувати підозру. Вона не переховується від слідства. Слідство розбереться хто винний, я тут не маю нічого коментувати. Я просто знаю, що це дозволить їй нормально працювати і те, що вона не буде ухилятись від правоохоронних органів, з якими зараз вона повноцінно співпрацює. Я вважаю, що саме через те, що вона співпрацює зі слідством, надає всі документи, з'являється, це й дало суду змогу звільнити на поруки", - заявив Кім.

У суду був вибір між заставою, тюрмою чи поруками.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Арахамія та Кім взяли на поруки "слугу" Аллахвердієву

"Це суд приймав рішення, тому що вона добропорядно веде себе по слідству", - підсумував глава ОВА.

Про презумпцію невинуватості сказав і голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія. Він теж узяв на поруки Аллахвердієву.

"Взяти на поруки це означає, що людина не буде переховуватися від слідчих дій і спокійно ходитиме на роботу та голосувати потрібні країні закони. Тут немає нічого страшного. В країні презумпція невинуватості поки суд не доведе зворотне", - написав він під постом нардепки Мар'яни Безуглої.

У листопаді 2022 року Вищий антикорупційний суд зобов'язав тодішнього генпрокурора Андрія Костіна відкрити кримінальне провадження стосовно можливого незаконного збагачення Ірини Аллахвердієвої.

Аллахвердієва отримала в подарунок 14,4 млн грн. До цього їй подарували ще 5,3 млн грн та швейцарський годинник DEFY MIDNIGHT за 310 тис. грн, інкрустований 11 білими діамантами. Дарувальником був її батько, але його офіційні доходи не дозволяли йому робити такі подарунки.

Зараз ви читаєте новину «Арахамія та Кім пояснили, чому взяли на поруки Аллахвердієву». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі