четвер, 24 жовтня 2024 04:48

Сім країн-членів НАТО виступили проти вступу України - Politico

Сім країн-членів НАТО виступили проти вступу України - Politico
Багато країн проти вступу України до НАТО. Фото: NATO

Сім країн-членів НАТО виступають проти того, щоб запросити Україну до альянсу.

Німеччина та США є одними з найбільших таких країн. Вони побоюються, що це може втягнути їх у війну з Росією, повідомляє Politico з посиланням на джерела у Вашингтоні та НАТО.

Також проти виступають Угорщина та Словаччина.

Один з представників НАТО повідомив, що проти запрошення України до альянсу також виступають Бельгія, Словенія та Іспанія, але вони неактивно висловлюють свою позицію і ховаються за спинами США та Німеччини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Орбан взявся звинувачувати Зеленського і сказав, що ЄС хоче його скинути

"Ці країни підтримують вступ України до НАТО теоретично, але коли справа дійде до реальних дій, вони почнуть відкрито виступати проти цього. Це ставить їх у конфлікт з такими країнами, як Польща та Балтійські держави, які більш активно підтримують ідею приєднання України", - розповів виданню ще один співрозмовник.

США та Німеччина не виключають можливість вступу України до НАТО в майбутньому, проте адміністрація Байдена дотримується позиції, що це питання має вирішуватися після закінчення війни, без конкретних термінів, зазначається в статті.

НАТО зараз не готове надати Україні запрошення до членства, сказала постійна представниця США при Альянсі Джуліанна Сміт.

Запрошення до НАТО входить до плану перемоги президента Володимира Зеленського. Через два дні після презентації плану - 18 жовтня - у Берліні пройшла зустріч між президентом США Джо Байденом, канцлером Німеччини Олафом Шольцом, президентом Франції Емманюелем Макроном та прем'єр-міністром Великої Британії Кіром Стармером.

Зараз ви читаєте новину «Сім країн-членів НАТО виступили проти вступу України - Politico». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі