четвер, 24 жовтня 2024 02:16

В МЗС розповіли, яку зарплату отримує Залужний на посаді посла в Великій Британії

В МЗС розповіли, яку зарплату отримує Залужний на посаді посла в Великій Британії
Розповіли, яка зарплата у Валерія Залужного. Фото: Громадське

Колишній головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний, який на цей час є послом України в Великій Британії, отримує приблизно 60 тис. грн в місяць зарплати.

У топі високооплачуваних українських послі Залужний посідає п'яте місце, повідомляє Liga.net з посиланням на дані МЗС.

На першому місці опинився колишній надзвичайний та повноважний посол України в Молдові Марко Шевченко, який улітку 2024-го в середньому за місяць отримав 102 795 грн після вирахування податків.

Шевченка було звільнено ще в березні, проте він продовжував отримувати зарплату влітку. А в серпні отримав аж 186 349 грн.

Цю суму посол отримав як надбавку за доступ до держтаємниці (10 525 грн) і за щорічну відпустку після завершення довготермінового відрядження (220 964 грн), пояснили в МЗС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Залужний відреагував на план перемоги Зеленського

На другому місці опинився посол України в Чилі Юрій Дюдін. Улітку він у середньому отримував 63 794 грн. Третє місце посів посол Австрії Василь Химинець із зарплатнею 63 550 грн. Четверте місце із зарплатою 63 470 грн поділили посол у Німеччині Олексій Макеєв і посол двох посольств - Польщі та Чехії - Василь Зварич.

"У середньому зарплата українського посла у 2024 році становить 56 412 грн. Однак законодавство передбачає різноманітні соціальні гарантії та забезпечення для послів, як-от надбавку за дипломатичний ранг, оплату навчання для дітей, оренди житла, медичної допомоги тощо", - йдеться в статті.

На одного працівника закордонної дипломатичної установи у 2024 році заплановано в середньому 4,56 млн грн. Середньорічні витрати на оренду житла для керівника установи сягають 2,15 млн грн.

8 лютого 2024 року президент Володимир Зеленський підписав указ про звільнення Залужного з посади головнокомандувача ЗСУ.

7 березня МЗС повідомило, що президент погодив кандидатуру про призначення Залужного послом у Сполученому Королівстві Великої Британії та Північної Ірландії. А 9 травня вийшов відповідний указ глави держави.

Зараз ви читаєте новину «В МЗС розповіли, яку зарплату отримує Залужний на посаді посла в Великій Британії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі