четвер, 17 червня 2010 19:01

Багатоповерхівку відключають від газу

7 червня жителі багатоповерхівки на вул. Духова, 5 в обласному центрі обступили вентиль на газовій трубі й не дозволили працівникам "Полтавагазу" відключити їхній будинок від газопостачання. Причина — заборгованість і необхідність ремонтувати обладнання.

Це приміщення — колишній гуртожиток, оформлений як житловий будинок. Власник — житлово-експлуатаційне підприємство "Будівельник".

У домі живуть 105 сімей. За газ сплачують по 12 грн із людини щомісяця. Загальний борг — близько 30 тис. грн. Кажуть, не платять лише 25 осіб.

— Через них усі страждаємо. Отримують 600 гривень пенсії і пропивають, — каже Тетяна Єфимова, 54 роки. — "Полтавагаз" пообіцяло, що відключатимуть по секціях. У кожній по п"ять-шість сімей і обов"язково є непутьові, що й по 20 років не платять.

У "Полтавагазі" переконують, головна причина відключення не борги, а аварійність обладнання газопостачання.

— Газопроводи зношені, обладнання аварійне. Якщо його не привести до ладу — бути біді, — пояснює заступник голови правління "Полтавагазу" Олександр Козубський, 51 рік.

Виконавчий директор "Будівельника" 59-річний Володимир Журавель запевняє, що не причетний до ситуації:

— До газу не маємо жодного відношення. Лише утримуємо будинки і подвір"я. "Полтавагаз" вже дев"ять років має прямі договори з жителями будинку, нехай працюють із кожним боржником індивідуально. Щоб перевести наші будинки на баланс міста, потрібні гроші. Три роки тому для цього керівництво Полтави просило 10 мільйонів гривень. Таких коштів у мене немає, бо підприємство давно збанкрутувало.

Зараз ви читаєте новину «Багатоповерхівку відключають від газу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі