вівторок, 28 лютого 2017 05:20

Гурт із Полтави представлятиме Україну на Євробаченні

Автор: ФОТО З САЙТА www.bigmir.net
  Лідер рок-гурту ”Оторвальд” Євген Галич. Групу заснували 2005 року в Полтаві, за рік музиканти перебралися в Київ. Представлятимуть Україну на Євробаченні
Лідер рок-гурту ”Оторвальд” Євген Галич. Групу заснували 2005 року в Полтаві, за рік музиканти перебралися в Київ. Представлятимуть Україну на Євробаченні

Україну на Євробаченні-2017 представлятиме полтавський рок-гурт "Оторвальд". 25 лютого він переміг у національному відборі пісенного конкурсу з піснею "Час" — англійською мовою.

Фінал шоу відбувся в Палаці культури Київського політехнічного інституту. У ньому також взяли участь виконавці Таяна, Іларія, Рожден, Меловін та гурт "Сальто назад".

– 890 гривень? За місце в тринадцятому ряду? А печінку вам не віддати за таку розкіш? — відходить від каси Палацу культури КПІ 27-річний Ярослав Клименко. Каже, хотів привести на Євробачення матір, Валентину Іванівну. На квитки не вистачило грошей. Коштували від 250 до 1490 грн.

Ярослав випросив браслет журналіста і зайшов через службовий хід.

Першими оцінки фіналістам нацвідбору виставляють судді. Це переможниця минулорічного Євробачення Джамала, актор і співак Андрій Данилко, який представляв Україну на конкурсі 2007-го, продюсер та композитор Костянтин Меладзе.

Найменше балів отримує гурт "Сальто назад". Їхня пісня "О, мамо" — єдина україномовна. Під час виступу на сцену виходить шведка 77-річна Моніка. Танцює брейк-данс, робить стійку на голові. На пенсії почала цікавитися молодіжною культурою, подорожувати, вивчати мови, розповідає жінка.

Головна боротьба розгорнулася між гуртом "Оторвальд" і співачкою Таяною. Журі дають групі на один бал менше. Після голосування глядачів в обох претендентів — по 10 балів. За умовами конкурсу, вирішальним вважається вибір публіки. Перемагає "Оторвальд".

— Високе місце на Євробаченні могла б зайняти Таяна. Однак вона виступала хворою, це позначилося на виконанні. "Оторвальду" бажаю успіху. Вони не кривлялися, публіка це оцінила, — говорить Костянтин Меладзе, 53 роки.

Полтавський гурт "Оторвальд" має п'ять учасників.

Заснований 2005-го. За рік музиканти переїхали до Києва. Винайняли приватний будинок, у якому мешкали разом. Записали шість студійних альбомів. Мають гасло: "Наші люди всюди". Його на концертах скандують фанати. На відборі представили пісню "Час". У півфінальному номері у вокаліста стріляли, його сорочка була залита "сценічною" кров'ю. До фіналу гурт змінив задум. На грудях кожен музикант мав годинника, який відраховував час до кінця пісні.

Одразу після виступу вокаліст гурту Євген Галич, 32 роки, сказав журналістам, що "Оторвальд" переможе.

— Зробимо україномовну версію пісні "Час". Хотіли нею сказати, що життя швидкоплинне. Треба замислитися, на що ви його витрачаєте. Змінити те, що вас не влаштовує. Зателефонуйте батькам, друзям та коханим. І маємо два прохання: зробіть нарешті дороги в нашій країні й дайте нам народних артистів, — каже Галич.

Євробачення-2017 пройде в київському Міжнародному виставковому центрі 9–13 травня. У конкурсі візьмуть участь 43 країни. Із представниками визначилася 31.

Зараз ви читаєте новину «Гурт із Полтави представлятиме Україну на Євробаченні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі