середа, 25 листопада 2009 23:07

Тимошенко треба вже більше трьох мільярдів на епідемію?

Тимошенко треба вже більше трьох мільярдів на епідемію?

Мільярд гривень, який повинен бути виділений на боротьбу з епідемією грипу в Україні, складає лише 30% того, що потрібно для підготовки до другої хвилі захворювання.

Про це у середу ввечері в інтерв"ю на "5 каналі" заявила прем"єр-міністр Юлія Тимошенко.

"Закон про виділення коштів на боротьбу з грипом парламент прийняв більше як 400-ми голосами. Проте президент наклав вето. Він і політикани роблять гірше діткам, які живуть у селах і маленьких містах. Депутат, президент і їхні діти можуть сісти в літак і вилетіти в будь-яку європейську лікарню, тому їм не потрібен цей мільярд", - вважає вона.

Тимошенко повідомила, що у четвер буде у Верховній Раді і намагатиметься переконати депутатів подолати вето президента Віктора Ющенка.

Глава уряду розповіла, що на сайті Всесвітньої організації охорони здоров"я написано, що майже всі країни світу мають на своїй території прояви епідемії. За її словами, це не українська проблема, а світова.

Тимошенко зазначила, що прогнози ВООЗ стосовно України не просто вражають, а вбивають.

"Найбільш оптимістичний розвиток пандемічних процесів для нашої країни це 12 мільйонів хворих і 35 тисяч смертей. Це в 10 разів більше, ніж середній рівень смертності під час сезонного грипу в попередні роки", - сказала вона, додавши, що делегація ВООЗ приїхала до України, щоб попередити нас про другу, можливо, й третю хвилю пандемічних проявів.

Прем"єрка наголосила, щоб підготуватись до другої хвилі потрібно переобладнати частину лікарень, закупити "швидкі допомоги", оснащенні апаратами для штучної вентиляції легенів. В кожній лікарні треба встановити генератор кисню.

Тимошенко підкреслила, що готуватись до першої і другої хвилі пандемії треба було попередні 18 років.

"За 10 років не провели жодної реформи в системі охорони здоров"я, а ми в кризу повинні модернізувати лікарні", - обурилась глава уряду.

Вона додала, що ВООЗ дає 5 млн протипандемічної вакцини, але цього мало, тому решту треба закуповувати.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко треба вже більше трьох мільярдів на епідемію?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути