субота, 06 травня 2023 16:49

Спецтема: Війна Росії проти України

Звільнення Криму буде ударом по російському імперіалізму – Чехія

Звільнення Криму буде ударом по російському імперіалізму – Чехія
Чехія і НАТО мають постачати Україні зброю до перемоги, сказав Ян Ліпавський. Фото: @JanLipavsky

Чехія і НАТО мають постачати зброю Україні до перемоги.

Звільнення Криму від окупантів буде "серйозним ударом по російському імперіалізму". Про це сказав міністр закордонних справ Чехії Ян Ліпавський в інтерв'ю "Голос Америки".

"Нам потрібно, щоб Україна повністю відновила свою територіальну цілісність і кордони від 1991 року, включно із Кримом. Щойно Крим буде звільнений, це буде серйозним ударом по російському імперіалізму, якого нам потрібно позбутися. Тому що він ставить під загрозу безпеку Європи", – сказав Ліпавський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чехія запровадила санкції проти Гундяєва

Коментуючи запровадження Чехією санкцій, зокрема щодо глави Російської православної церкви Кирила (Володимира Гундяєва), очільник МЗС сказав:

"Це питання безпечної Чехії, безпечної Європи. Бо якщо подивитися на карту, то ми в центрі Європи. Тому наша безпека залежить від безпеки всієї Європи. І в такій ситуації ми маємо чітко визначитися, що нам загрожує, а це однозначно Росія. Навіть тоді, коли Україна виграє війну, російська загроза залишатиметься".

Після звільнення Криму від окупантів почне діяти військова адміністрація, перехід до військово-цивільної. Потім мають відбутися вибори, сказала постійна представниця президента України в АР Крим Таміла Ташева.

Росіян, які незаконно в'їхали в Крим після окупації, видворять з України.

Зараз ви читаєте новину «Звільнення Криму буде ударом по російському імперіалізму – Чехія». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі