пʼятниця, 24 червня 2022 16:55

Спецтема: Війна Росії проти України

"Зима може бути важкою" – Євросоюз готується до припинення постачання газу з РФ

"Зима може бути важкою" – Євросоюз готується до припинення постачання газу з РФ
ЄС має створити енергоблок та готуватися до важкої зими. Фото: Unsplash

Прем'єр-міністр Бельгії Александер Де Кро заявив, що Європейський Союз повинен створити справжній енергетичний блок та готуватися до важкої зими.

Про це він сказав під час спілкування зі ЗМІ на саміті у Брюсселі 24-го червня, передає "Суспільне".

"Зима може бути важкою. Ми зможемо пережити важкий період, лише якщо зробимо це разом. Ми повинні створити справжній енергетичний блок, ми повинні купувати разом, ми будемо використовувати обмеження цін і будемо краще координувати свої дії", – зазначив він.

За його словами, всі країни-члени ЄС мають об'єднатися. І іншому випадку це матиме негативні наслідки для всіх.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна подасть позов проти Газпрому

У свою чергу, канцлер Німеччини Олаф Шольц наголосив, що країни ЄС готуються до важкого виклику, який стоїть через імпорт викопних ресурсів з РФ.

"Ми не тільки ввели санкції, що стосуються вугілля та нафти, але й взялися за інше. Зокрема, за діяльність з розвитку нашої інфраструктури, щоб ми також могли імпортувати з інших країн газ. Це зусилля, яке зараз потребує ще більше прискорення, і з цим, звичайно, пов'язані великі проблеми. Але ми обговоримо це", – підкрелив він.

За даними "Голосу Америки", на саміті 24-го червня однією з найголовніших тем для обговорення була саме загроза скорочення і ймовірного повного припинення постачання газу з Росії.

Європолітики та посадовці вважають, що Москва може знову спробувати використати залежність деяких країн ЄС від російського газу, щоб тиснути на європейців.

Норвегія є для Євросоюзу надійним постачальником нафти та газу.

ЄС має намір підтримувати розвиток родовищ у цій країні, щоб зменшити залежність від російської сировини, йдеться у заяві за підсумками зустрічі віцепрезидента Єврокомісії Франса Тіммерманса та голови міністерства енергетики Норвегії Тер'є Аасланда.

Зараз ви читаєте новину «"Зима може бути важкою" – Євросоюз готується до припинення постачання газу з РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі