пʼятниця, 04 серпня 2023 19:55

Спецтема: Війна Росії проти України

Зеленський вперше прокоментував зустріч у Саудівській Аравії

Зеленський вперше прокоментував зустріч у Саудівській Аравії
Зеленський подякував Саудівській Аравії за майданчик для переговорів. Фото: president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський подякував Саудівській Аравії за майданчик для переговорів щодо формули миру.

Нещодавно відбулася зустріч у такому ж форматі в Копенгагені. Ми крок за кроком рухаємося до Глобального саміту миру, сказав Зеленський у відеозверненні, повідомляє Gazeta.ua.

"Завтра в Джидді – у Саудівській Аравії – почнеться зустріч радників глав держав і представників МЗС щодо формули миру. Багато країн будуть представлені, різні континенти, зокрема й держави Глобального Півдня", – сказав президент.

Це дуже важливо, бо в таких питаннях, як продовольча безпека, доля мільйонів людей в Африці, Азії, інших частинах світу безпосередньо залежить від того, наскільки швидким буде світ у реалізації формули миру, заявив Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Африканці почали розуміти, що голодом морить їх Росія

"Дуже важливо, що світ бачить: справедливе й чесне завершення російської агресії дасть користь усім у світі. Усім", – заявив Зеленський.

Звільнення української землі від окупантів – це відновлення повної поваги до міжнародного права й статуту ООН, сказав.

"Ліквідація всіх створених Росією загроз українській та глобальній безпеці – це повернення спокою міжнародним відносинам і стабільності глобальному життю", – заявив президент.

Зеленський подякував усім, хто підтримує формулу миру і "вже долучився до спільних зусиль заради повної реалізації формули".

Китай візьме участь у зустрічі радників лідерів держав і представників МЗС у Джидді в Саудівській Аравії 5 і 6 серпня.

Сьогодні міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба повідомив, що участь у зустрічі в Саудівській Аравії, де обговорюватимуть формулу миру, візьме Китай.

Раніше американське видання The Wall Street Journal повідомило, що на зустріч запросили представників 30 країн світу. Обговорюватимуть припинення війни в Україні.

Торік Зеленський назвав 10 пунктів формули миру.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський вперше прокоментував зустріч у Саудівській Аравії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі