вівторок, 01 серпня 2023 20:35

Спецтема: Війна Росії проти України

Африканці почали розуміти, що голодом морить їх Росія

Африканці почали розуміти, що голодом морить їх Росія
Усе більше країн Африки усвідомлюють, що голодом морить їх Російська Федерація, сказав Кірбі. Фото: East News

Усе більше країн Африки й загалом так званого регіону Глобального Півдня усвідомлюють, що співпраця з країною-агресоркою Російською Федерацією не відповідає їхнім інтересам через перетворення Кремлем їжі на зброю, а також наслідки розв'язаної ним війни в Україні.

Про це на брифінгу заявив координатор Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі, повідомив "Укрінформ".

Лише минулого тижня багато лідерів африканських країн відмовилися прилетіти на саміт Африка-Росія, нагадав Кірбі.

"Вони усвідомлюють, що стали жертвами його (президента РФ Володимира Путіна. – Gazeta.ua) безрозсудного рішення вийти із "зернової угоди". Вони усвідомлюють, що продовольча нестабільність, голод, загальна нестабільність, яку вони відчувають на багатьох рівнях, значною мірою пов'язана з війною, яку він веде в Україні", – сказав американський посадовець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кулеба пояснив, як треба судити Путіна

"По всьому континенту й на так званому Глобальному Півдні дедалі більше країн усвідомлюють, що партнерство з Росією насправді не в їхніх інтересах і не в інтересах їхніх народів – і це стає дедалі більш очевидним", – заявив Кірбі.

Наприкінці липня президент ПАР Сиріл Рамафоса закликав РФ відновити участь у "зерновій угоді" для експорту українського зерна.

Наслідки російської агресії в Україні посилять відсутність продовольчої безпеки в країнах Африки щонайменше на наступні два роки, сказали у британській розвідці.

Зараз ви читаєте новину «Африканці почали розуміти, що голодом морить їх Росія». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі