пʼятниця, 28 липня 2023 09:25

Продовольча безпека в Африці опинилась під загрозою через дії Росії ‒ британська розвідка

Продовольча безпека в Африці опинилась під загрозою через дії Росії ‒ британська розвідка
Росія за 10 днів після свого виходу із зернової угоди скликала конференцію із представниками африканських країн. Фото: glavcom.ua

Наслідки російської війни проти України посилять відсутність продовольчої безпеки в країнах Африки щонайменше на наступні два роки.

Окрім прямого зриву постачання продовольства, блокада України Росією також спричиняє зростання цін на зерно. Про це у Twitter повідомляє Міністерство оборони Великої Британії.

На цьому тлі Кремль 27 липня скликав у Санкт-Петербурзі російсько-африканську конференцію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Країни Перської затоки висловили своє ставлення до зернової угоди та війни РФ проти України

У британській розвідці наголошують, що на ній були присутні 17 глав африканських держав, порівняно з 43 під час останньої зустрічі.

"Подія відбувається через десять днів після виходу Росії з Чорноморської зернової ініціативи. Зернова угода дозволила експортувати 30 мільйонів тонн українського зерна до Африки, забезпечуючи необхідне харчування для держав, включаючи Ефіопію, Кенію, Сомалі та Судан", ‒ йдеться у повідомленні.

Вихід Росії із "зернової угоди" посилить голод у деяких найбільш постраждалих районах світу. Крім того, демарш Росії викликав коливання цін на зерно. Про це заявила прессекретар Білого дому Карін Жан-П'єр.

Тим часом російський диктатор Володимир Путін заявив, що РФ готова виділити по 25-50 тис. т зерна й забезпечити безкоштовне доставлення цієї продукції деяким країнам Африки.

Зараз ви читаєте новину «Продовольча безпека в Африці опинилась під загрозою через дії Росії ‒ британська розвідка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі