пʼятниця, 28 липня 2023 06:50

Країни Перської затоки висловили своє ставлення до зернової угоди та війни РФ проти України

Країни Перської затоки висловили своє ставлення до зернової угоди та війни РФ проти України
Держави Перської затоки підтримують відновлення дії зернової угоди. Фото: glavcom.ua

Країни Перської затоки виступають за якнайшвидше відновлення дії "зернової ініціативи".

Зернова угода є вирішенням гуманітарних проблем та забезпеченням продовольчої безпеки для багатьох країн. Про це заявив генеральний секретар Ради співробітництва арабських держав Перської затоки Джасем Мухаммед аль-Будайві, повідомляє Al-Awsat.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Білий дім відреагував на заклик супроводжувати судна з українським зерном

На зустрічі з послом України в Саудівській Аравії Анатолієм Петренком аль-Будайві наголосив, що всі учасники Ради підтримують мирні зусилля для врегулювання розв'язаної Росією війни.

За його словами, позиція Ради щодо війни в Україні заснована на принципах міжнародного права та Статуту Організації Об'єднаних Націй, збереженні міжнародного порядку на основі поваги до суверенітету, територіальної цілісності та політичної незалежності держав.

Рада співробітництва арабських держав Перської затоки – регіональна закрита міжнародна організація. Її основна мета – координація, співробітництво та інтеграція у всіх економічних, соціальних та культурних справах.

Вихід Росії із "зернової угоди" посилить голод у деяких найбільш постраждалих районах світу. Крім того, демарш Росії викликав коливання цін на зерно. Про це заявила прессекретар Білого дому Карін Жан-П'єр.

Тим часом російський диктатор Володимир Путін заявив, що РФ готова виділити по 25-50 тис. т зерна й забезпечити безкоштовне доставлення цієї продукції деяким країнам Африки.

Зараз ви читаєте новину «Країни Перської затоки висловили своє ставлення до зернової угоди та війни РФ проти України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі