середа, 16 лютого 2022 20:28

Зеленський прокоментував "підкилимні" домовленості з Росією та відведення її військ

Зеленський прокоментував "підкилимні" домовленості з Росією та відведення її військ
16 лютого Володимир Зеленський перебуває з робочою поїздкою на Донеччині. Фото: Офіс президента України

Президент Володимир Зеленський взяв участь у спецмарафоні до Дня єдності 16 лютого.

Про це повідомляє Gazeta.ua.

Одне із поставлених запитань журналістів стосувалося заяви Росії про нібито початок відведення її військ від кордону України.

На думку президента, російська сторона проводить ротації, а не відведення.

"Про ситуацію на кордонах з Росією, Білоруссю і на контактній лінії. Ситуація контрольована, ми не бачимо змін... Бачимо невеликі ротації, але я б це не назвав відведенням. Ми не можемо це констатувати", - сказав Зеленський під час включення з Маріуполя Донецької області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Нас не лякають жодні дати" - Зеленський на честь Дня єднання звернувся до українців

Зауважив, що такі ротації українська сторона бачила і в пік російських навчань 2021 року.

"Я б не робив попередніх висновків. Не треба робити висновків щодо потужної ескалації саме 16 числа (лютого. - Gazeta.ua). Радіти рано, але відбувається те, що ми бачили, що бачила наша розвідка. На сьогодні ми бачимо скупчення, констатувати будемо, коли це станеться", - повідомив президент.

Зеленський вважає, що міжнародний тиск на Росію зменшив ймовірність нової агресії проти України. Водночас президент не знає непевно, чи були якісь домовленості з Росією без України.

"На 100 відсотків цього не можу сказати. Хочу вірити, що про щось окремо, без нас, світова дипломатія з Росією не домовлялась. Хоча є різні сигнали. Але не той час, щоб просто вірити в сигнали. Нам треба мати докази", - сказав Зеленський.

Він наголосив, що більшість світових лідерів підтримує Україну.

16 лютого стало Днем єднання за рішенням Володимира Зеленського. Відповідний указ він підписав 14 числа. Сьогодні на всіх телеканалах транслюють телемарафон національної єдності. Представники влади і лідери думок обговорюють ситуацію, яка склалася в середині України та на її кордонах.

15 лютого в Росії заявили про відведення частини військових від кордону України "після закінчення навчань". Підрозділи Південного й Західного військових округів РФ почали завантажувати на транспорт. Вони нібито мали вирушути в місця базування.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський прокоментував "підкилимні" домовленості з Росією та відведення її військ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі