середа, 10 січня 2024 14:39

Спецтема: Війна Росії проти України

Зеленський про Путіна: він не закінчить це, поки ми всі разом не закінчимо його

Зеленський про Путіна: він не закінчить це, поки ми всі разом не закінчимо його
Президент України Володимир Зеленський вказав на нерішучість західних союзників. Фото: president.gov.ua

Президент країни-агресорки Російської Федерації Володимир Путін не заспокоїться.

Про це сказав президент України Володимир Зеленський на пресконференції з президентом Литви Гітанасом Наусєдою у Вільнюсі, повідомляє Gazeta.ua.

"Він (Путін. - Gazeta.ua) не збирається зупинятися. Він хоче нас повністю окупувати. І іноді невпевненість партнерів у вигляді результату щодо фінансової та військової допомоги Україні, швидкої реакції, додає сили РФ", - сказав Зеленський.

"Російський президент не заспокоїться. Після України, ви самі знаєте, у кого наступні ризики. Литва, Латвія, Молдова, Естонія можуть бути наступними, якщо ми не витримаємо. Він не закінчить це, поки ми всі разом не закінчимо його", - заявив президент України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський вперше у новому році зібрав Ставку. Які головні теми

Зеленський сказав, що не відчуває тиску з боку партнерів з тим, щоб "заморозити" війну.

"Насамперед, ніякого тиску від партнерів немає. Щодо припинення нашого захисту. Я б не сказав - припинення бойових дій. Все-таки це наш захист", - заявив президент.

"Тиску немає щодо замороженого конфлікту. Поки що ні. Є різні голоси, я в медіа їх чув, читав і знаю. Є різні голоси і якісь різні обговорення. Я думаю, що партнери поки що офіційно не готові нам давати відповідні сигнали. Ну, принаймні, я їх особисто не чув", - сказав Зеленський.

Володимир Зеленський вирушив із візитом до країн Балтії. Сьогодні президент України перебуває у столиці Литви Вільнюсі. Зеленський говоритиме з лідерами балтійських країн про безпеку, інтеграцію до ЄС і НАТО, співпрацю в галузі РЕБ і дронів, подальшу координацію європейської підтримки.

Литва передасть Україні боєприпаси і БТРи, повідомив Гітанас Наусєда.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський про Путіна: він не закінчить це, поки ми всі разом не закінчимо його». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі