вівторок, 01 листопада 2022 23:03

Спецтема: Війна Росії проти України

Зеленський пообіцяв зробити все, щоби українці взимку були з електрикою і теплом

Зеленський пообіцяв зробити все, щоби українці взимку були з електрикою і теплом
Президент України Володимир Зеленський записав чергове відеозвернення. Фото: РБК

Президент України Володимир Зеленський пообіцяв зробити все, щоби українці взимку були з теплом і електрикою.

Проте він нагадав, що окупанти зроблять все, щоби руйнувати нормальність життя, повідомив президент у вечірньому відеозверненні, інформує Gazeta.ua.

Зеленський відзвітував, що наразі для усіх споживачів в Україні відновлена технічна можливість водопостачання. Для більшості жителів є можилвість постачання електрики.

Стабілізаційні відключення тривають у дев'яти регіонах України. Без перерви проводяться роботи на звільнених територіях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЄС допоможе забезпечити Україну світлом: яку суму готові надати

"Якщо поглянути на ціну лише вчорашнього російського удару, то застосовані ракети та дрони коштували Росії в еквіваленті понад 2 млн 300 тисяч середніх російських пенсій за віком. І це один удар! Місячні доходи 2 млн 300 тисяч російських пенсіонерів...", – сказав Зеленський.

Замість того щоб долати бідність у своїй країні, російське керівництво витрачає все, аби тільки не визнавати, яку історичну помилку воно зробило цією своєю війною проти України, повідомив президент.

Зеленський заявив, що на полі бою росіяни вже програли. Потрібен час, потрібні зусилля, потрібне терпіння, щоб довести, що і надія на зиму для російських терористів не справдиться.

"Упевнений, ми і це пройдемо", – сказав президент.

Українці стикнулися з енергетичним тероризмом росіян – ворог скидає бомби на об'єкти енергетичної безпеки. Люди подекуди опинялися без світла на кілька годин у Харкові, Львові, Києві й інших містах.

Президент зустрівся з комісаркою Європейського Союзу з питань енергетики Кадрі Сімсон.

Глава держави під час розмови наголосив на ролі єврокомісарки у приєднанні України до європейської мережі ENTSO-E. Він нагадав, що після приєднання наша держава почала експортувати електроенергію до Європи і стала одним із гарантів стабільності енергосистеми ЄС.

Він розповів про потреби України у відновленні енергетичної інфраструктури та закликав Єврокомісію відігравати координаційну роль у залученні допомоги з боку країн ЄС.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський пообіцяв зробити все, щоби українці взимку були з електрикою і теплом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі