вівторок, 01 листопада 2022 21:05

Спецтема: Війна Росії проти України

ЄС допоможе забезпечити Україну світлом: яку суму готові надати

ЄС допоможе забезпечити Україну світлом: яку суму готові надати
Європейський Союз готовий надати Україні фінансову допомогу для нагальних потреб постачання та забезпечення електроенергією. Фото: Фокус

Європейський Союз готовий надати Україні фінансову допомогу для нагальних потреб постачання та забезпечення електроенергією.

У ЄС наголосили на важливості підтримувати енергосистему України. Відповідну заяву зробила комісарка Європейського Союзу з питань енергетики Кадрі Сімсон, передає Суспільне.

Вона розповіла, що в ЄС вже готові надати Україні €25,5 млн.

"Зараз у нас €25,5 млн готові, щоб забезпечити нагальні потреби й відповідні постачання, буквально впродовж цієї зустрічі. Впродовж ескалації і нападів Росії на енергосистему нам потрібно підтримати Україну", – заявила вона.

Сімсон зазначила, що вже на власні очі побачила ці руйнування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Данілов назвав ідеолога знищення української інфраструктури

"Тож зроблю все належне, щоб збільшити фінансову, технічну, а також практичну допомогу, що має надходити з боку ЄС, наших інституцій, але також з боку наших міжнародних партнерів та приватних донорів", – сказала Сімсон.

Вона розповіла, що спільно з міністром енергетики України Германом Галущенко й енергетичною спільнотою запускає кампанію, яка має на меті залучити приватний сектор до постачання необхідного Україні обладнання.

"Ми запускаємо кампанію, щоб залучити приватний сектор, найбільшим викликом є фінансування, а саме як віднайти належне обладнання та переконатися, що його швидко можуть доставити. Я звертаюся до компаній за межами Європи, які виробляють відповідне обладнання. Нам треба просити ці компанії пріоритизувати свої відправки", – додала вона.

Президент Володимир Зеленський зустрівся з комісаркою Європейського Союзу з питань енергетики Кадрі Сімсон 1 листопада.

Глава держави під час розмови наголосив на ролі єврокомісарки у приєднанні України до європейської мережі ENTSO-E. Він нагадав, що після приєднання наша держава почала експортувати електроенергію до Європи і стала одним із гарантів стабільності енергосистеми ЄС.

За словами Зеленського, унаслідок тероризму з боку Росії серйозно пошкоджено близько 40% усієї енергетичної інфраструктури України, зокрема ТЕС, ТЕЦ та ГЕС.

Зараз ви читаєте новину «ЄС допоможе забезпечити Україну світлом: яку суму готові надати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі