вівторок, 01 листопада 2022 17:46

Спецтема: Війна Росії проти України

Зеленський провів зустріч з єврокомісаркою: що обговорили

Президент Володимир Зеленський зустрівся з комісаркою Європейського Союзу з питань енергетики Кадрі Сімсон 1 листопада.

Глава держави під час розмови наголосив на ролі єврокомісарки у приєднанні України до європейської мережі ENTSO-E. Він нагадав, що після приєднання наша держава почала експортувати електроенергію до Європи і стала одним із гарантів стабільності енергосистеми ЄС. Про це повідомила пресслужба президента.

Автор: president.gov.ua
  Президент Володимир Зеленський зустрівся з комісаркою Європейського Союзу з питань енергетики Кадрі Сімсон 1 листопада
Президент Володимир Зеленський зустрівся з комісаркою Європейського Союзу з питань енергетики Кадрі Сімсон 1 листопада

"На жаль, через удари ракетами і безпілотниками-камікадзе з боку РФ по нашій енергосистемі ми призупинили цей процес. Але я впевнений, що ми все відновимо, і в спокійніший час, коли буде стабілізована ситуація в нашій енергосистемі, ми продовжимо експорт електроенергії до Європи", – наголосив Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ракетна атака на Україну: Кличко сказав, коли стабілізується ситуація в Києві

Також він розповів про потреби України для відновлення енергетичної інфраструктури та закликав Єврокомісію відігравати координаційну роль у залученні допомоги з боку країн ЄС.

Автор: president.gov.ua
  Окрему увагу Зеленський і Сімсон приділили подальшому посиленню енергетичних санкцій проти Росії
Окрему увагу Зеленський і Сімсон приділили подальшому посиленню енергетичних санкцій проти Росії

Окрему увагу Зеленський і Сімсон приділили подальшому посиленню енергетичних санкцій проти Росії. Президент закликав запровадити цінові обмеження на російський газ на додаток до цінових обмежень на нафту, а також обмежити постачання російського зрідженого газу до країн ЄС у рамках наступного санкційного пакету. Зазначив, що його необхідно затвердити якнайшвидше.

Українці стикнулися з енергетичним тероризмом росіян – ворог скидає бомби на об'єкти енергетичної безпеки. Люди подекуди опинялися без світла на кілька годин у Харкові, Львові, Києві й інших містах.

Сьогодні, 1 листопада, обмеження постачання електрики продовжиться у Києві та семи областях України. Її вимикають для стабілізації ситуації на енергооб'єктах після російських обстрілів. Обмеження розпочалися з 6:00 у вівторок.

Вимкнення стосуватимуться всіх категорій споживачів у Центральному (Київ, Київська, Чернігівська, Черкаська та Житомирська області) та Північному (Сумська, Харківська та Полтавська області) регіонах країни.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський провів зустріч з єврокомісаркою: що обговорили». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі