вівторок, 24 жовтня 2023 19:35

Спецтема: Війна Росії проти України

Зеленський назвав історичне досягнення і звернувся до мешканців Криму

Зеленський назвав історичне досягнення і звернувся до мешканців Криму
Російський флот вже тікає із Криму, сказав президент Володимир Зеленський. Фото: Facebook.com/zelenskiy.official

Україна здатна перемагати у Чорноморському регіоні.

Російський флот вже тікає із Криму. Про це сказав президент Володимир Зеленський у відеозверненні, повідомляє Gazeta.ua.

"Попри багато сумнівів, які були у різних світових суб'єктів, Україна довела, що здатна перемагати попри всі складнощі саме у Чорноморському регіоні", - сказав Зеленський.

"Це дійсно історичне досягнення, коли російський флот тікає не лише з західної частини моря, але вже навіть із Криму. Втім, це для окупантів сенсу не матиме", - заявив президент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російський підводний човен з дірою після удару показали на фото

Зеленський звернувся до людей у Криму, Севастополі, в окупованих районах півдня і сходу України.

"У поки що окупованих районах. Дорогі українці. Усі ви відчуваєте, що російська присутність на нашій землі не назавжди. Я знаю це", - сказав президент.

"Україна поверне свою територію, своїх людей. Ми нікого окупантам не залишимо. І всіма засобами працюємо заради того, щоб ця війна завершилася поразкою окупантів", - заявив глава держави.

Сьогодні відбувся саміт Кримської платформи, у якому взяли участь майже 70 делегацій парламентів різних країн, сказав президент.

"Незмінна увага демократичного світу до України, до нашого захисту. Я звернувся до учасників саміту та окреслив нашу тактику щодо Чорноморського регіону й Криму", - зазначив Зеленський.

У вересні ракетним ударом у Севастополі знищили великий десантний корабель окупантів "Мінськ". Також ураження зазнав підводний човен "Ростов-на-Дону".

Сили оборони України знищили у Чорному морі катер окупантів типу КС-701 "Тунець".

У жовтні біля Севастополя був пошкоджений корабель російських окупантів "Павел Державин".

Зараз ви читаєте новину «Зеленський назвав історичне досягнення і звернувся до мешканців Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі