пʼятниця, 07 квітня 2023 21:15

Спецтема: Війна Росії проти України

Зеленський: деокупація Криму безальтернативна для всього світу

Зеленський: деокупація Криму безальтернативна для всього світу
Деокупація Криму безальтернативна для всього світу, сказав президент Володимир Зеленський. Фото: president.gov.ua

Деокупація Криму від російських загарбників є безальтернативною.

Порядок у світі заснований на конвенціях і Статуті ООН. Про це сказав президент України Володимир Зеленський під час виступу в кримськотатарському культурному центрі "Бірлік" з нагоди започаткування на офіційному рівні традиційної вечері Іфтар (Іфтар – вечірній прийом їжі під час місяця Рамадан. Проводиться після вечірньої молитви. – Gazeta.ua).

"На землі Криму зараз під російським триколором панує зло, приниження, репресії, вбивства, війна. Але там, де почався шлях зла, саме там на нас чекає, я впевнений, і перемога, перемога над цим злом. Деокупація Криму є безальтернативною не лише для України, а для всього світу. І я впевнений у цьому", – сказав президент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський зібрав Ставку. Доповідали Залужний і Буданов

З окупації Криму, репресій на півострові проти української та кримськотатарської свободи, кримських мусульман почалась спроба Росії поставити в рабство Україну та інші народи цивілізованої Європи, сказав Зеленський.

Звільнення Кримського півострова потрібне для порядку у світі, що заснований на конвенціях і статуті ООН. А не "на кримінальних звичках вбивць, гвалтівників, грабіжників, які Росія намагається поширити", заявив президент.

Закликав усі країни поважати територіальну цілісність і суверенітет України.

"Так само, як ми поважаємо територіальну цілісність усіх держав від Європи до Латинської Америки, ми справедливо очікуємо поваги до територіальної цілісності нашої держави усієї України. Від Полісся до узбережжя Чорного та Азовського морів, від північних міст до Севастополя і Керчі. Увесь наш схід, південь, кожна наша громада, кожна наша людина однаково заслуговують жити і жити вільно", – сказав Зеленський.

Дев'ятий рік триває агресія РФ проти України. 2014-го російські окупанти захопили Крим, Донецьк і Луганськ.

24 лютого 2022 року РФ розпочала повномасштабну війну проти України.

У лютому цього року Генасамблея ООН закликала РФ зупинити бойові дії і вивести війська з України. Підтримали українську формулу миру. За резолюцію проголосувала 141 країна.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський: деокупація Криму безальтернативна для всього світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі