четвер, 17 лютого 2011 14:07

Запорізького прокурора вимагають звільнити через його "політичних проституток"

Запорізького прокурора вимагають звільнити через його "політичних проституток"

"Політична заангажованість та емоційна нестриманість" прокурора Запорізької області В'ячеслава Павлова унеможливлює об'єктивний нагляд ним за ходом слідства у справі відрізання голови бюсту Сталіна у Запоріжжі зокрема, та його професійну діяльність загалом.

Про це йдеться у відкритому зверненні української громадськості до президента України Віктора Януковича.

Як повідомила прес-служба "Братства", активісти у документі зазначають, що вищевказані риси роблять Павлова небезпечним для українського суспільства на посаді прокурора області.

"Тим більш неприпустимою є заява про те, що ув'язнені з його ініціативи українські патріоти є "політичними проститутками", якщо вона була зроблена з "холодним розумом". Оскільки моральні приниження ув'язнених робітниками правоохоронних структур нарівні із фізичними тортурами неприпустимі в правовій державі", - йдеться у зверненні.

"Пане президенте, в зв'язку з вищезазначеними фактами, вимагаємо звільнення прокурора Павлова з державної служби через професійну непридатність та публічні заяви, несумісні з посадою. Безкарність Павлова свідчитиме про те, що державна влада України заохочує свого підлеглого до політичної боротьби з ув'язненими, оскільки згадана заява пролунала в присутності генерального прокурора", - резюмували активісти.

Слід зазначити, що, за даними звернення, 11 лютого 2011 року прокурор Запорізької області В'ячеслав Павлов під час офіційного заходу в Національному університеті "Одеська юридична академія" в присутності багатьох офіційних осіб прокуратури та особисто генерального прокурора України назвав ув'язнених з його ініціативи українських націоналістів "політичними проститутками".

В цей момент на Павлові був прокурорський мундир, і на питання журналістів він відповідав як офіційна особа, чиновник. Таким чином, за словами активістів, як посадова особа він висловлює політичні претензії до 12 ув'язнених, які перебувають у Запорізькому СІЗО. Його заява означає, що з висоти своєї посади він веде політичну боротьбу з людьми, які перебувають під слідством, над яким він здійснює нагляд.

Під зверненням свої підписи поставили Українська Гельсінська Спілка, кінорежисер Олександр Муратов, координатор Вінницької правозахисної групи Дмитро Гройсман, представник правозахисної групи "КМО Меморіал ім.. В.Стуса" Роман Круцик, групи "Мандри", "Вій", "Флайза", журналіст і блогер Олена Білозерська, лідер "Братства" Дмитро Корчинський, голова Спілки письменників України та парламентарій Володимир Яворівський, народні депутати Андрій Парубій, Олесь Доній, Андрій Шкіль, художник Олекса Ман та інші.

Зараз ви читаєте новину «Запорізького прокурора вимагають звільнити через його "політичних проституток"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі