середа, 16 лютого 2011 11:02

"Свобода" звинувачує СБУ в катуванні націоналістів

"Свобода" звинувачує СБУ в катуванні націоналістів

ВО "Свобода" вважає неприпустимими дії Служби безпеки України, які полягають у катуванні націоналістів, затриманих за обвинуваченням у відпилюванні голови погруддю Сталіну, і зробить все можливе для захисту жертв політичних репресій спільно із Штабом підтримки політв'язнів в Запоріжжі.

Як повідомила прес-служба ВО "Свобода", Анатолію Онуфрійчуку, затриманому за обвинуваченням у відпилюванні голови погруддю Сталіну, вдалося передати інформацію про факти катування у запорізькому СБУ.

Так у заяві хлопця вказується про застосування фізичної сили та психологічний тиск.

"Зайшовши мені за спину, один з них почав заламувати мої руки, які були застібнуті за спиною в наручники, намагаючись підняти їх якомога вище, а інший бив по ногах" - йдеться у заяві.

Окрім того, у листі йдеться, що працівники СБУ під тиском тортур змусили Онуфрійчука підписати свідчення: "Один з цих людей задавав питання і сам на них відповідав. Якщо я не погоджувався з тим, що вони казали, мене починали бити в живіт. Коли я вже не міг витримувати катування і погодився підписати їхні документи, мене посадили на стілець і дали аркуш паперу з ручкою, на якому я написав те, що вони мені надиктували", - йдеться у заяві Онуфрійчука.

Нагадаємо, раніше представниця організації "Жіноча січ" Тетяна Тарасенко повідомляла, що Пилипа Тарана, сина голови Центрального проводу ВО "Тризуб" Андрія Стемпіцького, катують у запорізькому СІЗО. За її словами, хлопця тяжко били, непритомного закидали в камеру, застосовували електрошок. Зараз у нього струс мозку, він періодично втрачає свідомість, і велика гуля на спині в області хребта.

Також повідомлялося, що до іншого затриманого активіста ВО "Тризуб" Василя Лабайчука також застосовувалися тортури. Запорізькі правоохоронці морили його голодом.

Зараз ви читаєте новину «"Свобода" звинувачує СБУ в катуванні націоналістів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі