середа, 10 квітня 2024 01:44

Спецтема: Війна Росії проти України

Демобілізацію виключили із законопроєкту на прохання Сирського
2

Головнокомандувач ЗС України Олександр Сирський попросив виключити питання демобілізації із законопроєкту
Фото: УП
Головнокомандувач ЗС України Олександр Сирський попросив виключити питання демобілізації із законопроєкту

Демобілізацію виключили із законопроєкту про мобілізацію. Її розглянуть окремо.

Про це просив головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський, пише Українська правда.

У листі до міністра оборони Рустема Умєрова, який УП має в розпорядженні, Сирський наголосив на необхідності невідкладного внесення законодавчих змін щодо вдосконалення питань проходження військової служби та мобілізації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Обмеження для ухилянтів: у Раді повернуться до відхилених раніше норм нового закону про мобілізацію

"Разом з тим, окремі положення законопроєкту, з огляду на значну кількість депутатських правок, потребують більш детального аналізу та додаткового вивчення. 3 урахуванням зазначеного пропонується питання підстав звільнення з військової служби, а також запровадження на законодавчому рівні ротації військовослужбовців унормувати окремо шляхом розгляду в іншому законопроєкті", - йдеться у листі.

Обговорення відповідного питання відбулося на засіданні Кабміну 9 квітня.

Уряд погодився з пропозицією Міноборони ініціювати перед Верховною Радою виключення із проєкту закону положень щодо звільнення з військової служби та ротації військовослужбовців. Уряд має внести на розгляд парламенту окремий законопроєкт із цими положеннями.

Як наслідок, члени Комітету ВР з питань нацбезпеки на засіданні 9 квітня ухвалили рішення про виключення положення щодо демобілізації і ротації військових із урядового законопроєкту.

У висновку Комітет доручив Кабінету Міністрів впродовж восьми місяців з дня опублікування законодавчого акту в газеті "Голос України", тобто вже після ухвалення, розробити і внести на розгляд законопроєкт щодо удосконалення механізмів ротації військовослужбовців під час воєнного стану, їх демобілізації та медико-соціальної реабілітації.

Для того, щоб зірвати контрнаступальні дії РФ, Україні потрібно підготувати значний особовий склад та мати резерв серед військових. Ситуація на фронті нині стабілізована, але вона залишається складною.

Новий мобілізаційний законопроєкт розглядатиметься на наступних пленарних засіданнях Верховної Ради, які відбудуться 10-12 квітня.

7 лютого Верховна Рада ухвалила законопроєкт у першому читанні.

Зараз ви читаєте новину «Демобілізацію виключили із законопроєкту на прохання Сирського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі