четвер, 17 лютого 2011 11:46

У Раді хочуть заборонити пам'ятники Сталіну

У Раді хочуть заборонити пам'ятники Сталіну

Депутати від НУ-НС Олександр Третьяков та Ірина Геращенко пропонують заборонити встановлення на території України пам'ятників Йосипу Сталіну.

Відповідний законопроект зареєстровано у парламенті.

На думку авторів документу в Україні слід заборонити встановлення пам'ятників усім причетним до організації Голодомору особам, вина яких встановлена судом - зокрема, "головному ідейному організаторові цієї трагедії Йосипу Сталіну".

Депутати нагадали, що законом публічне заперечення Голодомору 1932-1933 років визнається наругою над пам'яттю мільйонів жертв, приниженням гідності українського народу і є протиправним, а сам Голодомор визнаний геноцидом у десятках країн світу.

"На жаль, сьогодні сучасні неосталіністи і прихильники так званої "залізної руки" при прямому потуранні влади дозволяють собі безкарно встановлювати пам'ятники катам, знущаючись таким чином над пам'яттю народу. Тому потрібно законодавчо закріпити норму про заборону встановлювати пам'ятники диктаторам ", - зазначили автори документу, яких цитує сайт Ради.

На їхню думку, "пам'ятники катам викликають негативну реакцію суспільства, вони є прямою провокацією, про що свідчать останні події навколо встановлення, а потім пошкодження пам'ятника Сталіну в Запоріжжі, а також спроби "прикрасити" цим ідолом Одесу".

Нагадаємо, що нещодавно у Запоріжжі підірвали пам'ятник Сталіну. У зв'язку з цим було порушено низку кримінальних справ проти представників "Свободи" та "Тризубу" за статею тероризм.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «У Раді хочуть заборонити пам'ятники Сталіну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

88

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі