понеділок, 06 лютого 2023 12:31

Спецтема: Війна Росії проти України

Захарова зганьбилася заявою про "неадекватність" Борелля

Захарова зганьбилася заявою про "неадекватність" Борелля
Розкрили чергову порцію неправдивих новин від російських пропагандистів. Фото: eastnews.ua

Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки України зібрав добірку фейків, маніпуляцій і дезінформації, які російські окупанти створили на ранок 6 лютого.

Прессекретарка міністерства закордонних справ Російської Федерації Марія Захарова поширила чергову маніпуляцію щодо війни в Україні, повідомила у понеділок пресслужба ЦПД в Telegram.

"У мене великі сумніви щодо адекватності глави дипломатії Євросоюзу Жозепа Борреля. Військові країн-членів ЄС уже давно відправлені до України. І у вигляді інструкторів, і у вигляді спецслужб, і у вигляді найманців. Причому їхня відправка почалася задовго до 2022 року", – заявила вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Захарова розродилася новою брехнею про Україну та полк "Азов"

Тим часом у міністерстві оборони РФ заявили, що Київ нібито планує влаштувати в Краматорську керований підрив будівель місцевих наркологічного та онкологічного диспансерів з метою звинувачення Росії у скоєнні воєнних злочинів. Це – фейк, попереджає РНБО.

Дезінформацію поширив також американський журналіст Крістофер Роуч у статті для The American Greatness:

"Західна зброя не допоможе Києву, який перебуває на межі поразки. Зараз стан справ в Україні нагадує те, що відбувалося в нацистській Німеччині 1944 року. Тоді Третій рейх зіткнувся з нестачею населення та економічної могутності для протистояння Великій Британії, США та СРСР".

Раніше прессекретарка міністерства закордонних справ Російської Федерації Марія Захарова поширила чергову дезінформацію про безпеку в Європі.

Відправлення військових країнами Євросоюзу в Україну не стояло і не стоїть на порядку денному. Інакше ЄС вступив би у війну, наголосив глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель. Однак, за його словами, військовослужбовці європейських країн беруть участь у підготовці військових ЗСУ, зокрема екіпажів західних танків.
Зараз ви читаєте новину «Захарова зганьбилася заявою про "неадекватність" Борелля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі